(Weer) aan het werk

Weer aan het werk gaan na kanker is een grote stap. Hetzelfde geldt voor (gedeeltelijk) blijven werken tijdens de behandeling. Toch is het goed om weer te beginnen of te blijven werken. Werk zorgt voor afleiding en inkomen, je doet mee in de maatschappij en je kunt wat voor anderen betekenen. Werk draagt daarom bij aan het herstel, mits stap voor stap opgevoerd en mits gecombineerd met andere herstelactiviteiten. 

Neem voor suggesties over aanvulling van deze lijst contact met ons op.

Re-turn

Re-turn helpt mensen met kanker in alle ziektefasen om werkzaken in goede banen te leiden. Zij zijn gespecialiseerd in verzuim en reïntegratie bij kanker en begeleiden werknemers met kanker en hun werkgevers, met als doel werken aan persoonlijk herstel, werkvermogen en goede inzetbaarheid, zowel tijdens als na de behandelingen. Re-turn werkt met reïntegratieconsultants, arbeidsdeskundigen en gespecialiseerde bedrijfsartsen. Ook verzekerde ondernemers en ZZP’ers kunnen bij Re-turn terecht.

Terugkomen in het werk na ziekte is geen gemakkelijk proces. Hoe kan bijvoorbeeld het aantal werkuren het beste worden opgebouwd? Hoe combineer je herstel met weer gaan werken? Op welk moment kun je het beste weer aan het werk gaan? En met welke werkzaamheden? Re-integreren is hard werken, maar je hoeft het niet alleen te doen. Hulp bij terugkeer is ook daarom goed omdat vroegtijdige en deskundige ondersteuning uitval in de toekomst voorkomt. Het helpt bij het behoud van werk. Dat is winst voor de werknemer maar ook voor de werkgever.

Re-integratiebureau Re-turn van Ragna van Hummel levert zulke ondersteuning met een grondige inventarisatie van de werksituatie en professionele, deskundige ondersteuning aan huis of op de werkvloer. 

Meer wetenwww.re-turn.nl

Triger

Boek 'Werken na kanker'

Het boek Werken na kanker is bedoeld voor kankerpatiënten die na behandeling weer aan de slag willen of die tijdens de behandeling aan het werk willen blijven. Het boek is zowel voor mensen die bij een baas werken als voor zelfstandigen. Het is ook goed bruikbaar voor mensen die beroepsmatig met kanker bezig zijn, zoals werkgevers, leidinggevenden, collega’s, verzekeraars, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en huisartsen. 

Rechten en plichten - Door de weg van diagnose, behandeling en revalidatie te volgen, ervaart de lezer de stappen die leiden tot het hervatten van werk. Zowel de rechten als de plichten van de betrokken partijen worden behandeld volgens de relevante wet- en regelgeving. Het boek is een initiatief van re-integratiedeskundige Ragna van Hummel en is geschreven door onafhankelijke journalisten, deels ervaringsdeskundigen. Elk hoofdstuk begint met een samenvatting en eindigt met tips. Per hoofdstuk worden twee kankerpatiënten geïnterviewd.

Auteurs - Het boek is geschreven door Maria Hendriks, Ineke Jungschlegger, Malou van Hintum, Tia Lücker en bevat tekeningen van Angela de Vrede. Het wordt aanbevolen door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Prijs: € 19,95 Te bestellen via de uitgever Thoeris of bij de boekhandel.

Meer weten:
www.werkennakanker.info

Triger