Themamiddag en folder over vermoeidheid bij kanker

De Foundation financiert het mede-organiseren van een themamiddag en het produceren van een folder over vermoeidheid bij en na kanker.

Achtergrond
Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten bij kanker en de behandeling ervan. Bijna alle patiënten hebben daarmee te maken. Maar ook na afloop van de behandeling kan de vermoeidheid aanhouden, soms zelfs jaren lang. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Zeker als je de ziekte achter je wilt laten, is het lastig te accepteren dat je niet meer de kracht hebt die je vroeger had. Niet altijd mee kunnen doen heeft immers gevolgen voor je sociale contacten en voor je werk.

Themamiddag en folder
Cancer Care Center organiseert daarom in samenwerking met het Oncologisch Centrum Amsterdam een themamiddag over dit onderwerp. De doelstelling is om (voormalig) kankerpatiënten die kampen met vermoeidheid bewust te maken van de mogelijkheden om deze klachten te verlichten.
Verder ontwikkelt CCC een folder waarin 10 behandelingen op een rijtje worden gezet die helpen om vermoeidheid te verminderen. Deze folder zal worden uitgereikt aan de bezoekers van de themamiddag en daarnaast verspreid via huisartsen, apotheken en ziekenhuizen in Amsterdam.