Aandacht voor naasten op Wereldkankerdag

feb03

Deze maand hebben wij extra aandacht voor de impact van kanker op de naasten van onze patiënten.

Op 4 februari is het wereldkankerdag, waarbij dit jaar extra aandacht is voor de relatie tussen kankerpatiënten en hun naasten onder de noemer “Wij kunnen, ik kan”.  

De diagnose kanker heeft niet alleen grote impact op het leven van de patiënt  maar ook op dat van de directe omgeving. Ook partners, kinderen, familieleden, vrienden, buren en collega’s krijgen immers met de ziekte te maken. Niet iedereen weet daarbij even goed hoe ze er mee om moeten gaan en niet alle patiënten zitten te wachten op alle goedbedoelde hulp en adviezen. Met name voor de relatie kan de ziekte erg belastend zijn. Bij Cancer Care Center zien wij stellen uit elkaar gaan door kanker, maar ook mensen juist dichter naar elkaar toe groeien. 

Als u behoefte heeft over deze materie eens verder te praten, of als u wilt wil weten wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met een van onze casemanagers. Tijdens dit gesprek is uiteraard ook de partner of een andere naaste van harte welkom.

Voor een afspraak kunt u mailen naar info@cancercarecenter.nl. Wij proberen altijd binnen een werkdag contact met u op te nemen.