Achtweekse Mindfulness cursus begint op 15 januari

dec13

Kankerpatiënten en hun naasten kunnen vanaf 15 januari bij ons de originele en erkende Mindfulness MBSR Training volgen.

 

De cursus wordt gegeven door Erna Laning van iShift

Waarom Mindfulness?
Kanker is een diagnose die voor iedereen confronterend is, of het nu jezelf betreft of mensen van wie je houdt. Mindfulness betekent ‘zonder oordeel leven in het hier en nu’. Dit kan helpen te leren omgaan met de ziekte, de behandeling, de gevolgen of met een naderende dood. 
Onderzocht is dat mensen na een mindfulness training over het algemeen minder last hebben van psychosociale stress, angstklachten, moeheid, stemmingswisselingen, slaapproblemen en dat ze aangeven meer kwaliteit van leven te ervaren (Ledesma en Kumano 2009). 

De training
In een training van 8 bijeenkomsten en een stiltedag gaat u in groepsverband aan de slag met het trainen van uw aandacht. Het accent van de training ligt op oefenen en elke bijeenkomst draait om een thema. Naast de bijeenkomsten gaat u ook thuis oefenen. 
De training wordt gegeven op onze locatie Amsterdamse Bos (Koenenkade 6, Amsterdam) en duurt van 14.30 tot 17.00.

Kosten en aanmelden
De kosten van de training bedragen €395,-. Cliënten van Cancer Care Center en hun naasten betalen €316. Er zijn meerdere opties voor mogelijke vergoeding; via de zorgverzekeraar (bijvoorbeeld vanuit de aanvullende verzekering van Zilveren Kruis), de werkgever, de ARBO- arts, het UWV of de gemeente. 

Individuele sessies
Het is ook mogelijk een op een af te spreken. In de individuele sessies kijken we samen wat het meest wenselijk is in uw situatie, bijvoorbeeld: beter slapen, meer ontspannen, minder angst, meer balans. De kosten van de individuele begeleiding zijn €90,- per sessie, bij 3 sessies betaalt u €240,-. Deze sessies vinden plaats bij CCC Amsterdamse Bos of Vrolikstraat.
Ook deze consulten worden vergoed door de aanvullende verzekering van Zilveren Kruis.

Meer weten of een afspraak maken?
Kijk voor meer informatie over deze training op de cursuspagina op de website van iShift. Neem contact op met Erna Laning  via telefoon nummer 06 27540494 of via email: info@ishift.nl