CCC start bouw e-health platform met partner MEDonline

jan23

Op 9 januari zijn we officieel van start gegaan met de bouw van ons e-health platform en een nieuwe website.

In de week van 21-26 januari is het e-health week. Deze week wordt campagne gevoerd voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Ook CCC is volop bezig met de mogelijkheden voor online ondersteuning van onze cliënten.

Feestelijke kick-off
Na een uitgebreid voortraject, vond op woensdag 9 januari de feestelijke kick off plaats van de bouw van een online e-health platform voor CCC. Op het platform kunnen cliënten dagelijks inloggen voor gepersonaliseerde extra begeleiding op het gebied van beweging, voeding, psychosociaal welzijn en ontspanning. Doel is cliënten te helpen om de regie over hun eigen gezondheid terug te krijgen. Uiteraard is de online ondersteuning een aanvulling op de reguliere behandelingen op onze locaties.

Founder en directeur Annemarie Beintema tekende de samenwerkingsovereenkomst met Gerard Bienfait van MEDonline, de partner die het platform voor ons zal ontwerpen en bouwen. MEDonline is een bedrijf dat websites, apps en andere online toepassingen bouwt voor klanten in de medische wereld en zorgsector. 
CCC en MEDonline zijn superblij met deze samenwerking. Annemarie: “Ik ben heel blij dat we van start gaan met het online platform voor optimale ondersteuning van onze cliënten”. Gerard: “Een online platform voor zo’n mooie organisatie, daar zetten we ons graag voor in!”

Cliënten en zorgverleners betrokken
Om het platform tot een succes te maken betrekken we zowel onze cliënten als onze zorgverleners bij dit project. Zij kunnen hun wensen en behoeften kenbaar maken, meedenken, feedback geven en ze krijgen een belangrijke rol in de testfase van het platform.

Reguliere website ook vernieuwd
Vorig jaar ontving CCC van sponsor Nike een genereuze bijdrage, waarmee we een start konden maken met dit online platform. Dankzij een extra bijdrage van Nike kunnen we in 2019 ook onze reguliere website vernieuwen. Website en platform worden geïntegreerd en in dezelfde huisstijl zichtbaar voor cliënten, verwijzers en andere belanghebbenden. De lancering van de nieuwe website en het online platform vindt plaats tijdens een symposium in november van dit jaar. 

Over de e-health week
Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. ECP | Platform voor de InformatieSamenleving organiseert van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de e-health week: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg.