Deelnemers gezocht voor onderzoek naar vermoeidheid na kanker

jul17

Fitter na Kanker zoekt mensen die in het verleden kanker hebben gehad en nog steeds last hebben van ernstige vermoeidheid, en die in het kader van onderzoek een e-therapie willen volgen.

Ongeveer een kwart van alle kankerpatiënten blijft na een medische kankerbehandeling last houden van ernstige vermoeidheidsklachten. Om het zorgaanbod te verbeteren voor vermoeidheid na kanker, zijn het Helen Dowling Instituut en Roessingh Research and Development samen het onderzoek ‘Fitter na kanker’ gestart. Doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de werking van twee verschillende therapieën begeleid via het internet (e-therapie) in het verminderen van vermoeidheid na kanker. Voor dit onderzoek worden deelnemers gezocht.

Deelnemers aan Fitter na Kanker krijgen een van onze e-therapieën aangeboden: een begeleid door een psycholoog of begeleid door een fysiotherapeut. Het doel van Fitter na kanker is onderzoeken of twee verschillende e-therapieën de vermoeidheid na kanker doen verminderen en zo ja, hoe. Ook zullen we onderzoeken wie het meeste baat heeft bij de therapie, zodat patiënten in de toekomst beter geadviseerd kunnen worden. 

Deelnemen?
Men is op zoek naar mensen die in het verleden kanker hebben gehad en nog steeds last hebben van ernstige vermoeidheid, en die in het kader van onderzoek een e-therapie willen volgen. Zie voor meer informatie en aanmelding www.fitternakanker.nl. Dit onderzoek wordt mogelijk gemaakt door het Alpe d’HuZes/ KWF-fonds.