Film over belang huisarts voor palliatieve patiënten. 

aug07

Om bewustwording en discussie op gang te brengen over het proces rondom langdurig palliatieve patiënten is er een film gemaakt: ‘Als je niet meer beter wordt’

Het aantal patiënten met kanker groeit. Tegelijkertijd leven patiënten met kanker steeds langer, zij zijn langdurig palliatief. De vraagstukken waar deze patiënten zowel medisch als emotioneel en sociaal mee kampen zijn soms groot.

De huisarts en andere zorgverleners kunnen dan een essentiële rol spelen. Bijvoorbeeld bij het overzicht houden van de zorg, meedenken over te nemen beslissingen en functioneren als klankbord. Soms gebeurt dit al als vanzelfsprekend, maar soms ook niet. 

In opdracht van de Huisartsenkring Amsterdam/Almere en Elaa is er een film over dit onderwerp gemaakt. Deze film laat de situatie zien van twee palliatieve patiënten, Peterke Ubbens en Judith Mulder. Ze vertellen wat ze hebben ervaren, wat ze zouden willen verbeteren en geven aan hoe ze dit zien. Peterke is cliënt van Cancer Care Center en heeft al vaker op onze bijeenkomsten gesproken over haar ervaringen als palliatieve patient. Ook heeft Peterke's vriendin Caroline Spencer een rol in de film. Zij is huisarts en neemt de ervaringen van Peterke mee naar haar praktijk.

Bekijk hier de trailer.  Wil je de hele film bekijken, dan kun je via deze link een inlogcode aanvragen. 

Deze film is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Zilveren Kruis.
https://www.elaa.nl/wat-we-doen/chronische-zorg/oncologie-patient