Massage bij kanker verbetert kwaliteit van leven

jun27

Massage bij kanker biedt geen genezing, maar kan wel de kwaliteit van leven verbeteren. Dit blijkt ook steeds meer uit wetenschappelijk onderzoek.

Een massage kan klachten als misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen. Dit komt naar voren uit bijvoorbeeld een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek uit 2016. 

Een massage helpt ook het contact met en het vertrouwen in het lichaam te herstellen, zodat een patiĆ«nt het lichaam weer als prettig en ontspannend kan ervaren en niet alleen als een omhulsel van pijn en ziekte. Cancer Care Center biedt  ook massage aan. Onze masseuse Marianne den Hollander is gespecialiseerd op het gebied van massage bij kanker en heeft geaccrediteerde opleidingen gevolgd op dit terrein. 

Haar praktijk Leveza is aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker. Deze organisatie bundelt kennis en ervaring over massage bij kanker. Samen met een Belgische zusterorganisatie zijn ze bijvoorbeeld bezig met het organiseren ven een Europese conferentie over massage bij kanker. 

Dankzij de kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan, wordt een massage door Marianne altijd afgestemd op uw lichamelijke en geestelijke conditie. U kunt een afspraak met haar maken via het contactformulier op haar website of door te bellen met 06-12806764.