Nieuwe ergotherapeut bij CCC

jan14

Begin dit jaar is ergotherapeut Remco Blok begonnen bij onze vestiging Amsterdamse Bos.

Remco Blok is ergotherapeut, werkzaam bij Ergotherapie Gooi en Omstreken en gespecialiseerd in oncologie en zorgtechnologie. Hij is actief lid van de Vakgroep Oncologie van Ergotherapie Nederland en betrokken bij de ontwikkeling van een oncologie scholing voor ergotherapeuten. 

Hij behandelt al jaren cliënten in de eerste lijn, direct aan huis en heeft daarbij veel oncologische trajecten ondersteund. De focus ligt hierbij op het kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Dit is altijd op de individuele vraagstelling afgestemd en de familie en de sociale omgeving speelt daarbij een integrale rol. Tijdens de behandeling maakt Remco veel gebruik van motivational interviewing, principes uit de cognitieve revalidatie therapie en (zorg)technologie waar mogelijk. 

Ergotherapie is een paramedische discipline welke zich primair richt op het verbeteren van de alledaagse activiteiten en verruimen van de belastbaarheid door een persoonsgerichte benadering, waarbij zelfmanagement centraal staat. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar, sommige aanvullende verzekeringen bieden hier zelfs een aanvulling op. De ergotherapeut is expert op het gebied van alledaagse handelingen en kan indien nodig adviseren en begeleiden bij de aanschaf of vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen om daarmee betekenisvolle activiteiten weer mogelijk te maken of te verlichten. 

In de praktijk werkt Remco op de locatie in Amsterdamse Bos en is hij daar op donderdagmiddag van 13 tot 17 uur aanwezig om cliënten te behandelen. Dit zal vanuit een multidisciplinaire strategie zijn samen met de andere zorgverleners om tot een optimaal resultaat te komen. De rest van de week is Remco aan het werk bij cliënten aan huis in het Gooi.

Wilt u een afspraak met Remco, dan kunt u contact opnemen met uw casemanager bij CCC of met Ergotherapie Gooi en Omstreken via 035-6284810 of info@ergogooi.nl