Nieuwe sociale website voor kankerpatiënten

jun26

Met Hoestie.nu kunnen familie en vrienden op de hoogte gehouden worden.

Het platform Hoestie.nu is een sociale website, speciaal opgezet voor kankerpatiënten om te kunnen communiceren met familie, vrienden en kennissen over hun ziektetraject. 
Na de diagnose kanker voelt de patiënt zich vaak verantwoordelijk om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Maar dit kost tijd en energie die niet altijd aanwezig is. Aan de andere kant durven familie en vrienden niet altijd te vragen hoe het gaat. 

Op de website kan een patiënt gratis een eigen, besloten omgeving aanmaken waarop hij of zij vrienden en famlie op de hoogte kan houden van alle ontwikkelingen. Uiteraard zijn de pagina's alleen zichtbaar voor diegenen die hiervoor door de patient zijn uitgenodigd. 

Het idee is ontwikkeld door ervaringsdeskundige Anna-Eva Tulkens. Zij ontwikkelde het concept verder met het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+. In 2017 won Hoestie.nu de Roche Oncology Award en was er financiering het project uit te voeren. 

Anna-Eva Tulkens is als gevolg van haar ziekte op 24 december 2017 overleden. Haar partner Bram Verhees was op 28 mei in het Oncologiecentrum om de officiële lancering te verrichten.