Nike maakt ontwikkeling E-Health platform mogelijk

aug03

Dankzij een genereuze bijdrage van Nike kan CCC van start met de ontwikkeling van een e-health platform.

Nike kwam met ons in contact via een van hun medewerksters. Zij is cliënt bij ons en heeft ons voorgedragen voor het interne goede doelen programma van Nike. 

Met een dergelijk online herstel-programma zijn wij straks in staat onze cliënten nog betere en ook meer gepersonaliseerde ondersteuning te bieden. Zij kunnen dan dagelijks inloggen voor extra begeleiding op het gebied van beweging, psychosociaal welzijn, voeding en ontspanning. Dit is dan uiteraard in aanvulling op de reguliere behandeling die de cliënten krijgen op onze locaties.

Wij gaan nu allereerst een testmodule ontwikkelen. Om goed inzicht te krijgen in het effect zal deze gericht zijn op een afgebakende groep clienten: vrouwen met borstkanker die de chemotherapie hebben afgerond. CCC fysiotherapeut Marjon Arfman zal in het kader van haar studie Oncologie Revalidatiewetenschappen deze test wetenschappelijk begeleiden.

Bij gebleken succes zal het platform daarna verder worden uitgebreid zodat al onze cliënten er gebruik van kunnen maken. Wij hopen dan het volledige platform in de loop van 2019 te kunnen lanceren. Tijdens een symposium zullen de resultaten uit de testfase gepresenteerd worden.