Oncologiefysiotherapie voor kinderen

okt16

Sinds een enige tijd zijn wij druk bezig speciale oncologiefysiotherapie voor kinderen te ontwikkelen.

Het initiatief voor dit mooie project komt van de kinderfysiotherapeut Carina Kooijman en oncologiefysiotherapeut in opleiding Karo van Wijk van de CCC lokatie Zuidoost. Om de behandelingen goed te kunnen verzorgen zijn zij een samenwerking aangegaan. Carina heeft als kinderfysiotherapeut de kennis van de behandeling van kinderen en Karo heeft als oncologiefysiotherapeut i.o. de kennis van de verschillende kankersoorten en de mogelijke gevolgen van de behandelingen. 

In hun werk merkten zij beiden dat er voor een kind wat leeft met de gevolgen van kanker en/of de behandeling van de kanker eigenlijk geen goede doorverwijsmogelijkheden zijn naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. Veelal is er onvoldoende kennis over de gevolgen van het ziekteproces. Dat moet anders vonden zij.

Op speelse wijze willen zij met een kind werken aan dat wat even niet meer zo goed lukt. Dat kan dan gaan om een achteruitgang van conditie en/of spierkracht, balansverstoringen, een verstoord looppatroon, gewichtstoename of juist gewichtsafname, vermoeidheid etc.. Als het kind dit weer aankan, willen zij hem of haar de mogelijkheid bieden om samen met andere kinderen deel te nemen aan de speciale kinderoncologische beweeggroep. Samen met andere kinderen die kanker hebben of hebben gehad weer lekker bewegen! En natuurlijk wordt er dan rekening gehouden met wat het kind alweer aankan en wat -nog- niet!

Als u een kind kent dat baat kan hebben bij behandeling van een gespecialiseerde fysiotherapeut, kunt u contact met ons opnemen via info@cancercarecenter.nl of 020-7605030. 

 Locaties: CCC Amsterdam Zuid Oost en CCC Amsterdamse Bos