Osteopathie bij darmkanker

mrt06

Wat kan een osteopaat betekenen voor mensen die een behandeling hebben ondergaan vanwege darmkanker?

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkanker-maand. Daarom geven wij extra aandacht aan deze veelvoorkomende vorm van kanker en aan de mogelijkheden om de specifieke klachten te verminderen die kunnen ontstaan als gevolg van de behandeling. Zoals hoe osteophatie bijvoorbeeld kan helpen.

Na een operatie of bestraling kan er littekenweefsel ontstaan wat de beweeglijkheid van de darmen en het omringende weefsel hindert. Juist deze beweeglijkheid van de darmen is belangrijk voor de doorbloeding van het weefsel en voor het functioneren. De darmen zijn omgeven door bindweefsel. De darmen glijden hier als het ware in heen en weer. Dit zorgt voor een goede afvoer van de afvalstoffen en aanvoer van de voedingsstoffen.

Tijdens een behandeling gebruikt een osteopaat zijn of haar handen om het weefsel te ontspannen. Hierdoor wordt de beweeglijkheid van de darmen en het omringende weefsel bevorderd, waardoor de darmen weer beter kunnen functioneren. Ook de glijfunctie wordt hersteld.

Voor een afspraak met een ostepaat heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts of uw arts in het ziekenhuis, al is het raadzaam uw klachten altijd eerst met hen te bespreken. Wij werken samen met Caroline Dudink. U kunt een afspraak met haar maken via uw casemanager of rechtstreeks via  06-14940811 of het contactformulier op haar website.