Psycholoog Esther ter Borg van start

apr11

Deze maand is psycholoog Esther ter Borg van start gegaan bij onze vestiging Amsterdamse Bos.

Esther ter Borg is gezondheidszorgpsycholoog met een post-master psycho-oncologie. Ze behandelt patiënten en hun naasten die geconfronteerd worden met kanker en hierin vastlopen. De behandeling is erop gericht de kwaliteit van leven weer zo optimaal mogelijk te maken. Hierbij maakt zij gebruik van EMDR, cognitieve gedragstherapie, ACT/mindfulness, lichaamsgerichte therapie en systeemtherapie, zowel individueel als in een groep.

Na haar studie aan de Universiteit van Amsterdam, is Esther gaan werken op de neurologieafdeling van het Unispital Zurich in Zwitserland. Na terugkeer in Nederland heeft zij 8 jaar met veel plezier gewerkt voor Reade in Ziekenhuis Amstelland. Daar kwam oncologie op haar pad. Esther raakte geïnspireerd, volgde de postmaster opleiding en begon daarna met het geven van groeps- en individuele behandelingen.

Recentelijk heeft zij de overstap gemaakt naar het Ingeborg Douwes Centrum. Esther is blij met deze stap, omdat bij dit centrum veel expertise zit en met een groot hart voor de oncologie patiënten gewerkt wordt.

Met haar achtergrond in de revalidatie gelooft Esther sterk in de kracht van het multidisciplinaire werken. De winst van het samenwerken met verschillende disciplines past bij de holistische benadering van de patiënt die zij voorstaat. Wat dat betreft past Esther uitstekend bij Cancer Care Center en zijn wij blij met haar komst.

Esther heeft plannen om in de nabije toekomst groepsbehandelingen te gaan geven over onderwerpen als vermoeidheid, seksualiteit, angst voor een recidief, zingeving en communicatie. Lotgenotencontact zal hierbij centraal staan.