Fleur
Groenewegen
Disciplines
Omschrijving

Als leefstijlcoach help ik mensen om stappen te zetten richting een ‘gezondere’ leefstijl. Leefstijl betekent letterlijk ´manier van leven´. Voor mensen met kanker kan een gezonde leefstijl het verschil maken.

Ik ondersteun mijn cliënten om in hun dagelijks leven zelf betere keuzes te maken. Denk hierbij aan thema´s zoals slaap, ontspanning, stress, gewichtsbeheersing en beweging. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het vergroten van kwaliteit van leven (op sociaal en emotioneel vlak) en het omgaan met vermoeidheid.

De kracht van leefstijl coaching zit hem in de brede kijk op de leefstijlpijlers en het brengen van balans daarin. Het is geen kwestie van ‘gewoon doen’, maar van stap voor stap streven naar blijvende gedragsverandering. Dus wat past in jouw leven en wat is haalbaar? We gaan samen kijken hoe jouw leefstijl er nu uitziet en waar je naar toe zou willen. Wat werkt er nu niet voor jou en waarom wil je het graag anders. Een belangrijk onderdeel binnen leefstijl coaching is bewustwording van gedrag en het aanleren van nieuwe gewoontes. 

Ik bied ook consulten aan waarin ik gebruik maak van de ACT methode. Ik ben aangesloten bij het netwerk ACT-en-leefstijl. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). Ik vertel je er graag meer over. 

Ik heb een post-hbo opleiding tot leefstijlcoach afgerond en werk als zelfstandig leefstijlcoach. Daarnaast heb ik diverse nascholingen gevolgd. 
Tevens werk ik als GLI coach (gecombineerde leefstijl interventie) waarbij ik deelnemers begeleid richting een gezondere leefstijl.
Ik ben in bezit van een kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg.