Vergoedingen

Een deel van onze diensten wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw pakket.  Helaas heeft iedere zorgverzekeraar andere richtlijnen, waardoor we op deze pagina alleen algemene informatie kunnen geven. Wij kijken uiteraard graag samen met u naar uw eigen situatie. Neem daarvoor contact op met uw caremanager, zorgverlener, via 020-7605030 of het contactformulier.

Psycho-oncologische zorg
Deze valt onder de basisverzekering. Voor mensen ouder dan 18 geldt wel het eigen risico. Voor jongeren geldt dit niet.

Oncologische Training en Oedeemtherapie
In de meeste gevallen geldt dat als u na een operatie gaat revalideren bij een fysiotherapeut, de eerste twintig trainingen/behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Daarna worden de trainingen vergoed vanuit de basisverzekering. Ze gaan wel ten laste van het eigen risico.
Het Zilveren Kruis heeft een interessante optie: de basis-plus module. Het is een aanvullende verzekering die wat goedkoper is dan andere. Bij zogenaamde plus-prakijken krijgt u –als u deze verzekering heeft afgesloten- de eerste twintig fysiotherapiebehandelingen bij kanker dan wel vergoed. FysioHolland (die in de meeste gevallen de fysiotherapie voor Cancer Care Center verzorgt) is een dergelijke plus-praktijk. 

De regels rond vergoedingen bij fysiotherapie zijn heel ingewikkeld. Neem daarom voor vragen hierover gerust contact met ons op. Wij kijken dan samen naar uw situatie.

Complementaire zorg
Alternatieve zorg, zoals bijvoorbeeld acupunctuur en haptotherapie, wordt niet vergoed door de basisverzekering. U dient een aanvullende zorgverzekering af te sluiten om voor vergoeding in aanmerking te komen. De meeste van onze zorgverleners hebben hierover afspraken met zorgverzekeraars. U kunt hier uiteraard altijd bij hen of uw caremanager naar informeren.

Selecteren en wisselen van zorgverzekeraar
Mocht u willen overstappen, houdt er dan rekening mee dat zorgverzekeraars voor de basisverzekering een acceptatieplicht hebben, maar dat ze bij aanvullende verzekeringen (chronisch) zieken mogen weigeren of hogere premies mogen vragen. 

Meer informatie
De Patiëntenfederatie heeft een handige brochure opgesteld waarin uitgelegd wordt hoe alles rond zorgverzekering werkt en waar u op moet letten bij het uitzoeken van een zorgverzekeraar.  Deze “Informatiegids Zorgverzekering 2019” kunt u hier lezen en downloaden.
Ook het NKF (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties ) heeft op hun website een en ander verder uitgezocht en op een rijtje gezet.