Lotgenotencontact

Wie  met kanker geconfronteerd wordt, krijgt te maken met onzekerheden, verdriet en vragen. Het dagelijks leven raakt ontregeld en vaak ontstaan er spanningen. Niet iedereen heeft vrienden, kennissen of familieleden om zich heen die daarop goed reageren. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om met lotgenoten in contact te komen. Bij ons centrum kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan de groepslessen pilates en yoga en aan de gezamenlijke hardlooptraining. Hieronder staat een aantal andere opties. 

Neem voor suggesties over aanvulling van deze lijst contact met ons op.

Inloophuizen

Inloophuizen en psycho-oncologische centra bieden mensen met kanker - en nadrukkelijk ook hun naasten - diverse vormen van begeleiding en ondersteuning in alle fasen van het ziekte-, herstel- of acceptatieproces. In de inloophuizen werken vrijwilligers die - vaak uit eigen ervaring - weten wat de impact van kanker is. Iedereen is hier welkom zijn verhaal te delen of te praten met lotgenoten.

In (de omgeving van) Amsterdam kunt u terecht bij:

Inloophuis Amsterdam: De Kraanvogel
Inloophuis Nieuw Vennep: Het Adama Inloophuis
Inloophuis Katwoude: Het huis aan het water
Inloophuis Mijdrecht: 't Anker

Voor meer inloophuizen ga naar www.ipso.nl. IPSO is de brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho-oncologische centra in Nederland. 

Triger

Patiëntenorganisaties

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), is een samenwerkingsverband van circa 20 organisaties voor kankerpatiënten. Iedere organisatie staat voor een specifieke groep die een bepaalde kanker heeft of heeft gehad. De kankerpatiëntenorganisaties organiseren het contact tussen lotgenoten, geven informatie en voorlichting en behartigen de belangen van kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten.

Samen sterk
De kankerpatiëntenorganisaties zetten zich samen in voor steeds betere zorg en een betere kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Op de website van het NFK is te lezen welke patiëntenorganisaties erbij aangesloten zijn. 

Overzicht kankerpatiëntenorganisaties

 

 

Triger

Het platform kanker.nl

Kanker.nl is een online informatie- en ontmoetingsplatform dat kennis en ervaringen over kanker bundelt. Het is een website met een bijzondere combinatie: toegang tot betrouwbare medische informatie gekoppeld aan een sociaal netwerk.

De website geeft lotgenoten de gelegenheid om met elkaar in contact te komen en informatie uit te wisselen. Daarnaast biedt het informatie. Er is informatie over verschillende kankersoorten, over behandelingen en over gevolgen. De bibliotheek wordt continu aangevuld met actuele medische artikelen en bijdragen over aanverwante onderwerpen. Wie meer kennis heeft, heeft meer grip op zijn leven.

Initiatief - De website kanker.nl is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties NFK en het Integraal Kankercentrum Nederland IKNL. Deze drie grote organisaties hebben hun krachten gebundeld om betrouwbare informatie, kennis en ervaringen samen te brengen. Kanker.nl is een informatie- en ontmoetingsplatform, sinds 2013 voor iedereen toegankelijk.

Meer weten: www.kanker.nl

Triger

Nederlands Lymfoedeem Netwerk

NLNet (het Nederlands Lymfoedeem Netwerk) is hét patiëntennetwerk voor iedereen die met lymfoedeem te maken heeft.

Kennis overdragen en mensen samenbrengen zijn enkele van de speerpunten. Lotgenotencontact en regionale supportgroepen staan hoog op de agenda. NLNet stimuleert wetenschappelijk onderzoek, vraagt aandacht voor deze aandoening en behartigt de belangen van patiënten bij medici, zorgverleners en politici. 

Meer weten: www.lymfoedeem.nl

 

 

Triger