Ondersteuning bij kanker

Cancer Care Center richt zich op iedereen die geraakt is door kanker. Vanuit meerdere locaties in Nederland en met een netwerk van ervaren zorgverleners binnen de oncologie verlenen wij samenhangende eerstelijns zorg bestaande uit fysieke en psychosociale ondersteuning, voedingsadviezen en hulp bij welzijn en ontspanning.

Om de kwaliteit te optimaliseren werken wij samen met organisaties zoals GGZ-instelling Ingeborg Douwes Centrum voor psychologische hulp aan kankerpatiënten en fysiotherapieketen FysioHolland die het merendeel van de fysiotherapie voor ons verzorgt. Om het zorgprogramma te laten aansluiten op de medische behandelingen vindt altijd afstemming plaats met het ziekenhuis en/of de huisarts.


Op wie richt Cancer Care Center zich?

Op zowel mannen als vrouwen, in alle leeftijden en met alle vormen van kanker. U kunt bij ons terecht zowel voor, tijdens als na de behandeling. Ook als genezing niet meer mogelijk is, in de palliatieve en terminale fase, staan wij voor u klaar om uw kwaliteit van leven zoveel mogelijk te helpen waarborgen. 

Ook naasten van kankerpatiënten kunnen bij ons terecht. Dan gaat het bijvoorbeeld om psychosociale ondersteuning.

Wanneer kan ik mij het beste aanmelden?

Wacht niet te lang met aanmelden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die tijdens (of voorafgaand aan) de behandeling van kanker voldoende bewegen en ook op andere manieren hun levensstijl verbeteren, de therapie met veel minder bijwerkingen doorstaan. Zo kunnen bijvoorbeeld psychosociale begeleiding en advies van een diëtist bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. 

En als mijn behandeling al is afgerond?

Ook na afloop van de behandeling houden veel mensen klachten. Dat kan zowel fysiek als mentaal zijn. Niet iedereen zoekt hiervoor hulp. Men is dankbaar dat de behandelingen achter de rug zijn en wil door met het gewone leven. Klachten worden dan voor lief genomen, terwijl dat lang niet altijd nodig is. Durf om hulp te vragen.

In deze folder hebben we op een rijtje gezet wie wij zijn en wat we doen. U kunt de folder hier lezen of downloaden. Hij is ook verkrijgbaar bij onze locaties.