Cancer Care Center gaat samenwerking aan met Doove Care Groep

Wij zijn een samenwerking aangegaan met het IPC team van de Doove Care Groep. DCG is een organisatie die al ruim 50 jaar hulpmiddelen levert en verhuurt aan zorgorganisaties.  

De afkorting IPC Therapie staat voor Intermitterende Pneumatische Compressie Therapie. IPC Therapie is een belangrijke en bewezen succesvolle therapie voor de behandeling van lymfoedeem. Doove heeft hiervoor speciale apparatuur ontwikkeld. IPC specialisten Suzanne van der Meij en Aukje Hogenes zullen regelmatig aanwezig zijn op enkele van onze vestigingen om zowel onze zorgverleners als cliënten te adviseren en ondersteunen bij het gebruik hiervan.

Het voordeel is dat clienten ook thuis deze compressietherapie gebruiken kunnen,  naast de oefentherapie en leefstijl adviezen  van hun oedeemfysiotherapeut. Hiermee kunnen zij de regie van de behandeling van hun oedeemklachten weer meer in eigen handen nemen.  

Door onze krachten te bundelen willen wij samen de oncologische zorg nog beter maken!

Op de foto: Suzanne van der Meij, manager compressie van de Doove Care Groep en Annemarie Beintema, directeur van Cancer Care Center, bij het ondertekenen van de overeenkomst.

 

Doove Groep