Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@cancercarecenter.nl.

 

Cancer Care Center ondersteunt iedereen die geraakt is door kanker. Vanaf meerdere locaties en samen met een netwerk van zelfstandig gevestigde oncologische zorgverleners verlenen wij samenhangende eerstelijns zorg op fysiek, psychisch, sociaal en maatschappelijk gebied.

Op de pagina Over Ons kunt u meer lezen over wie wij zijn en waar wij voor staan.

U kunt een afspraak maken voor een intakegesprek met een van onze caremanagers. Wij bespreken dan uw situatie en stellen op basis daarvan samen met u een persoonlijk zorgplan op. Uw caremanager legt vervolgens het contact met de juiste zorgverleners. Hoe dat traject er vervolgens uit ziet en hoe lang het duurt, is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. 

Wij willen er u graag bij voorbaat op wijzen dat een intakegesprek met de caremanager niet gratis is. 

Zowel in het ziekenhuis maar ook daarbuiten heeft u als (voormalig) kankerpatiënt vaak te maken met verschillende hulpverleners. Dan is het fijn om één aanspreekpunt te hebben. Binnen Cancer Care Center werken wij daarom met caremanagers: iemand die meekijkt naar wat u nodig heeft en dit zorgvuldig met u bespreekt en dat voor u regelt. 

Uw caremanager geeft informatie, advies, begeleiding en voorlichting en monitort uw behandelingen. Ook regelt hij of zij afstemming tussen de verschillende behandelaars en zorgt ervoor dat de juiste zorg op de juiste plek komt. Na uw aanvraag neemt een caremanager contact met u op om uw ondersteuningsvraag te bespreken. De caremanager bezoekt u indien nodig ook thuis en bekijkt welke problemen er zijn en welke zorg of ondersteuning nodig is.

 

Voor een afspraak voor een intakegesprek met een caremanager hoeft u niet lang te wachten. Dit kan vaak al binnen een of twee weken. Hoe lang het daarna duurt voor u terecht kunt bij de behandelaar, hangt af van het type zorg. Bij de meeste zorgdisciplines is er geen wachttijd.

Een deel van onze diensten wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw pakket.  Op de pagina Vergoedingen kunt u meer hierover lezen. Helaas is alles zo afhankelijk van hoe u verzekerd bent, dat wij ook daar alleen algemene informatie kunnen geven. Wij kijken uiteraard graag samen met u naar uw eigen persoonlijke situatie.

Cancer Care Center is actief vanaf locaties in Amsterdam, het Gooi, Zaandam en omstreken en op verschillende andere plekken in Nederland. Daarnaast zijn wij ook actief op Bonaire. Op de pagina Locaties kunt u lezen waar we precies zitten en welke zorg daar verleent wordt. Een aantal van onze zorgverleners werkt daarnaast vanaf een eigen werkplek. 

Voor behandelingen die vergoed worden door uw zorgverzekering, heeft u een verwijzing nodig van uw specialist. Voor overige behandelingen is dat niet nodig.

 

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Rechtstreeks bij uw behandeling betrokken behandelaars mogen als u hiermee instemt uw behandeling met elkaar bespreken. Daarbuiten hebben wij een geheimhoudingsplicht en verstrekken zonder uw toestemming nooit vertrouwelijke informatie aan derden.

Alle informatie die u ons online, op papier of mondeling toevertrouwt, wordt vertrouwelijk behandeld en opgeslagen in uw dossier in een beveiligd gegevensbestand. Wij houden ons aan de eisen die voortvloeien uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens.