Nieuwsberichten

Hier kunt u de ontwikkelingen volgen van Cancer Care Center en van de zorgverleners en organisaties waar wij mee samenwerken. Ook berichten wij over actuele ontwikkelingen binnen de oncologische zorg.


Iedereen die behoefte heeft aan eerstelijns ondersteuning bij de behandeling van kanker kan voortaan ook terecht bij Cancer Care Center Zaandam.

Cancer Care Center en Ergotherapiepraktijk Doen zijn een intensieve samenwerking gestart om de multidisciplinaire zorg in de eerste lijn verder te ontwikkelen.

Op dinsdagavond 9 november kun je van 19.00 tot 20.30 via Zoom meedoen aan de online introductieworkshop “Wat is Self Care met Qi Gong?”. 

Op donderdag 25 november kan je als cliënt of zorgverlener van Cancer Care Center meedoen aan een gratis boksclinic.

Vanaf nu kunt u ook op onze vestiging Amsterdam Centrum Brouwersgracht terecht voor ondersteuning op het gebied van voeding.

Donderdag 16 september was de eerste lesdag van de interdisciplinaire scholing Psychosociale Oncologische Zorg.

Maandag 9 augustus start op onze locatie in Amsterdam Zuid/Amsterdamse Bos de cursus 'Verwerken en veerkracht m.b.v. de Verbeeldingstoolkit’.

Wegens succes herhaald! Je kunt binnenkort opnieuw meedoen aan de online sessie "mindful yoga voor het slapen gaan". 

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat wij ons team van psychologen en psychosociaal therapeuten de afgelopen maanden hebben kunnen uitbreiden met vier nieuwe krachten.

In samenwerking met opleidingsinstituut Vestalia organiseert Cancer Care Center dit najaar voor haar zorgverleners een incompany scholing “psychosociale oncologische zorg”.

Speciaal voor mensen die geraakt zijn door kanker organiseert Ariëlle Brouwer op zaterdag 19 juni van 13.00 tot 17.00 een Qi Gong verwenmiddag.

Op dinsdag 8 juni kun je 's avonds van 20.00 tot 21.30 meedoen aan een gratis online Pilates sessie. Deze sessie wordt gegeven door Ljiljana Music.

 

Op 11 mei kun je van 19.00 tot 20.30 meedoen aan een gratis online bijeenkomst over “Terug naar je werk na kanker.”

De Cancer Care Center Foundation is de stichting die Cancer Care Center al sinds jaar en dag ondersteunt met advies en financiële middelen.

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat wij onze activiteiten drastisch moesten inperken als gevolg van de Corona-maatregelen.  

Wij zijn een nauwe samenwerking aangegaan met de sportartsen van het OLVG. 

In 2021 stappen wij binnen Cancer Care Center over op een nieuwe ICT-infrastructuur. Wij zoeken een vrijwilliger die dit proces voor ons wil begeleiden.

Op dinsdagavond 16 maart kun je meedoen aan een gratis online workshop over communiceren met naasten bij kanker.

Op 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt er op deze dag wereldwijd stilgestaan bij kanker. Dit jaar is het thema "Aandacht voor kanker. Juist nu" en wordt er bijzondere aandacht gevraagd voor kanker in Coronatijd.

Op 18 februari en 4 maart kun je deelnemen aan de gratis online workshop Verwerken, welbevinden & veerkracht m.b.v. de Verbeeldingstoolkit. Deze workshop wordt gegeven door gezondheidszorgpsycholoog Jan Taal. 

 

Vorig jaar overleed Jochem Rutgers van Rozenburg een dag na zijn 39e verjaardag aan de gevolgen van darmkanker. Jochem was cliënt bij ons.

kaart2020

 

We zijn bijna aan het einde van een zeer bewogen jaar. 

 

Wij zijn een strategische samenwerking aangegaan met Leefstijlcentrum LAMC360 (“Leefstijl Als Medicijn Centrum”) uit Overveen, dat als missie de preventieve en curatieve zorg voor gezondheid heeft.

Neuropathie is een helaas regelmatig voorkomende bijwerking van de behandeling van kanker.

Terechte aandacht in dagblad Het Parool en op radio 1 in het programma van Humberto Tan voor de jongeren die al sinds 2018 meedoen aan ons traject voor jongeren met een ernstig zieke of inmiddels overleden ouder.

Onze cardio-oncologie fysiotherapeut Yorik Butter doet deze maand mee aan Movember, het jaarlijks terugkerende evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezon

Het bestuur van onze stichting Cancer Care Center Foundation is uitgebreid met Kristel van Impe. Zij heeft de rol van secretaris op zich genomen. 

Wilt u meer weten over wat nu gezonde voeding is voor, tijdens en/of na je behandeling? Hypes, trends en de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding bij kanker?

We hebben er weer een prachtige nieuwe vestiging bij! 

Vanaf 12 oktober gaan we starten met Vitaal Verder trainingen buiten in het Oosterpark in Amsterdam Oost.

Het OLVG en Cancer Care Center gaan een pilot starten om diëtisten proactief in te zetten bij darmkanker. 

Vandaag is het Nationaal Actieplan Kanker & Leven gepresenteerd. Hiermee vragen patiëntorganisaties, zorgprofessionals en onderzoekers aandacht voor het belang van goede nazorg bij kanker.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we er wederom een nieuwe vestiging bij hebben. Per 1 oktober officieel, maar officieus vanaf heden, gaat Cancer Care Center Hoofddorp van start.

Wij zijn blij te kunnen melden dat wij per september weer Qi Gong (Chi Kung) lessen gaan aanbieden.

Helaas is onze zorgverlener Marianna Dukker per 1 september gestopt met Marilinge borstprotheses en lingerie. De regelgeving en eisen rond het aanmeten van borstprotheses maakten het steeds lastiger om haar bedrijf rendabel te houden.

Cancer Care Center heeft nu ook een vestiging in Gorinchem. Wij zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Centrum voor Fysio- en manuele Therapie ’t Gilde.

Onze diëtiste Roos Bootsman van Voeding + Advies is voortaan op donderdagochtend aanwezig op onze vestiging in

Sandrine Kwast van Weer In Regie coacht mensen die met of na kanker zijn vastgelopen in het oppakken van hun leven.

De Cancer Care Center Foundation is de stichting die Cancer Care Center al sinds jaar en dag ondersteunt met advies en financiële middelen. Deze maand heeft zij het bestuursverslag over 2019 gepubliceerd.

We mogen weer! Vanaf 1 juli worden ook de groepstrainingen op veel van onze praktijken weer hervat. Daarmee zijn al onze activiteiten weer hervat. Daarbij volgen we uiteraard wel de richtlijnen van het RIVM.

Wij zijn blij te kunnen melden dat wij de samenwerking zijn aangegaan met Human HealthCare

Vanaf heden gaan wij onze vestigingen langzaam weer openstellen en onze activiteiten hervatten.

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat we een nieuwe vestiging hebben: Cancer Care Center Baambrugge

Graag informeren wij u weer over de actuele stand van zaken bij Cancer Care Center.

Wij gaan over naar "zitting op afstand"

De uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen die nu genomen zijn om verspreiding te voorkomen hebben een groot effect op onze samenleving. Graag informeren wij u over de actuele stand van zaken bij Cancer Care Center.

Graag willen wij u infomeren over welke maatregelen wij getroffen hebben omtrent het Coronavirus en wat wij in deze aan u vragen. 

Wat wij doen om verspreiding te voorkomen

Vanaf 9 maart start wekelijks vanuit Cancer Care Center Amsterdam Zuid op maandagochtend van 10 – 11 uur wandelcoaching voor groepen. 

Wij worden sinds jaar en dag ondersteund door de Cancer Care Center Foundation. Deze stichting staat ons bij met advies en financiële en praktische ondersteuning. 

Het was een bijzondere bijeenkomst gisteren ter gelegenheid van wereldkankerdag en de zesde verjaardag van Cancer Care Center.

Op #wereldkankerdag staan we ieder jaar stil bij de impact van kanker. De ziekte heeft gevolgen voor het lichaam en is vaak emotioneel en sociaal ingrijpend. Kortom: #kankerzetjewereldopzijnkop.

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en vieren wij onze zesde verjaardag.

Sinds begin van deze maand maakt osteopaat Marie-Jeanne Nijdam deel uit van Cancer Care Center.

Op vrijdag 10 januari ben je van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Kom met ons toasten op 2020!

Het gaat een spannend jaar worden, met als eerste mijlpaal de aanstaande lancering van ons platform Mijn CCC.

Op 26 november nam onze cliënt Tonie Drenth afscheid van haar werk bij de Inspectie van het Onderwijs. Door haar ziekte kwam het moment van pensioen eerder dan de bedoeling was.

Wij zijn momenteel druk bezig met het testen van ons online platform Mijn CCC. Onze cliënten kunnen hier straks terecht voor gepersonaliseerde extra ondersteuning van hun zorgverleners en in contact komen met andere cliënten.   

Begin januari kunt u bij Cancer Care Center kennismaken met Critical Alignment: yoga waar de nadruk ligt op het ontspannen en strekken van de bovenrug, waardoor de schouders ruimte krijgen om vrij te bewegen. 

Cancer Care Center is vanaf heden ook buiten Amsterdam actief. Wij zijn een samenwerking aangegaan met FysioHolland STTC voor drie nieuwe vestigingen in respectievelijk Weesp, Hilversum en Laren.

Deze week is Henk Guldemeester toegetreden tot het bestuur van de Cancer Care Center Foundation. Hij heeft een achtergrond als directeur en manager binnen de gezondheidszorg en gaat binnen de foundation de functie van penningmeester vervullen.

Wij zijn heel blij met de donatie van €2500,- die wij hebben mogen ontvangen van Belle & Balance. Deze stichting heeft onlangs besloten te stoppen en zocht een goede bestemming voor het restantbedrag wat nog op de rekening stond.

Heleen was 23 jaar toen zij te horen kreeg dat zij een ernstige vorm van tongkanker had. Tijdens het intensieve behandeltraject dat volgde, ontdekte zij de meerwaarde van sporten tijdens de behandeling.

Onze nieuwe website staat online! 

Kinderpsycholoog Antoinette Berkelbach zet zich al jaren in voor betere zorg voor kinderen van ernstig zieke ouders.

Begin oktober vond in Vondelgym 'boksen tegen borstkanker' plaats: een sportclinic speciaal voor vrouwen die behandeld worden voor borstkanker.

Op zaterdag 28 september vond voor de vierde keer de Stronger Than Ever Challenge plaats. Dit is een initiatief om (voormalig) kankerpatiënten te inspireren en te motiveren om sport een belangrijk onderdeel te laten zijn van het herstel.

Op zaterdag 30 november 2019 vindt voor de 3de keer "Pluk de dag Amsterdam". Deze dag wordt georganiseerd door het OLVG, Inloophuis de Kraanvogel,

Een nieuwe functie binnen de oncologische zorg die snel in opkomst is: de ondersteuningsconsulent. Deze persoon is het vaste aanspreekpunt voor patiënten voor wat betreft ondersteunde zorg en begeleiding.

Onze stagiaires Nienke Patist en Marissa Jespers zijn deze week afgestudeerd aan hun opleiding HBO Sportkunde. Beiden waren genomineerd voor de Scriptieprijs, die uiteindelijk gewonnen is door Nienke.

Het team van CCC-zorgverleners is uitgebreid met psychosociaal- en contextueel therapeut Judith Kunst.

Cliënten van Cancer Care Center kunnen ook bij ons terecht voor Cardio Oncologie nu Yorik Butter via FysioHolland ons team is komen versterken.

Wij zijn als expertisecentrum heel blij met de recente erkenning voor de problemen waarmee kankerpatiënten te maken hebben en voor de aandacht voor het belang van goede (na)zorg aan mensen die leven met en na kanker.

De behandeling van kanker leidt soms tot schouderklachten. Dit wordt veroorzaakt doordat de stand van de schouder als gevolg van verschillende behandelingen tijdens de oncologische revalidatie (zoals bestralingen/ chemo/ operaties) veranderd.

Op 21 januari 2019 overleed Judith Mulder. Zij pleitte tot het laatst voor een betere ondersteuning in de palliatieve fase