Nieuwsberichten

Hier kunt u de ontwikkelingen volgen van Cancer Care Center en van de zorgverleners en organisaties waar wij mee samenwerken. Ook berichten wij over actuele ontwikkelingen binnen de oncologische zorg.


Vandaag is het Nationaal Actieplan Kanker & Leven gepresenteerd. Hiermee vragen patiëntorganisaties, zorgprofessionals en onderzoekers aandacht voor het belang van goede nazorg bij kanker.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we er wederom een nieuwe vestiging bij hebben. Per 1 oktober officieel, maar officieus vanaf heden, gaat Cancer Care Center Hoofddorp van start.

Wij zijn blij te kunnen melden dat wij per september weer Qi Gong (Chi Kung) lessen gaan aanbieden.

Helaas is onze zorgverlener Marianna Dukker per 1 september gestopt met Marilinge borstprotheses en lingerie. De regelgeving en eisen rond het aanmeten van borstprotheses maakten het steeds lastiger om haar bedrijf rendabel te houden.

Cancer Care Center heeft nu ook een vestiging in Gorinchem. Wij zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Centrum voor Fysio- en manuele Therapie ’t Gilde.

Onze diëtiste Roos Bootsman van Voeding + Advies is voortaan op donderdagochtend aanwezig op onze vestiging in

Sandrine Kwast van Weer In Regie coacht mensen die met of na kanker zijn vastgelopen in het oppakken van hun leven.

De Cancer Care Center Foundation is de stichting die Cancer Care Center al sinds jaar en dag ondersteunt met advies en financiële middelen. Deze maand heeft zij het bestuursverslag over 2019 gepubliceerd.

We mogen weer! Vanaf 1 juli worden ook de groepstrainingen op veel van onze praktijken weer hervat. Daarmee zijn al onze activiteiten weer hervat. Daarbij volgen we uiteraard wel de richtlijnen van het RIVM.

Wij zijn blij te kunnen melden dat wij de samenwerking zijn aangegaan met Human HealthCare

Vanaf heden gaan wij onze vestigingen langzaam weer openstellen en onze activiteiten hervatten.

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat we een nieuwe vestiging hebben: Cancer Care Center Baambrugge

Graag informeren wij u weer over de actuele stand van zaken bij Cancer Care Center.

Wij gaan over naar "zitting op afstand"

De uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen die nu genomen zijn om verspreiding te voorkomen hebben een groot effect op onze samenleving. Graag informeren wij u over de actuele stand van zaken bij Cancer Care Center.

Graag willen wij u infomeren over welke maatregelen wij getroffen hebben omtrent het Coronavirus en wat wij in deze aan u vragen. 

Wat wij doen om verspreiding te voorkomen

Vanaf 9 maart start wekelijks vanuit Cancer Care Center Amsterdam Zuid op maandagochtend van 10 – 11 uur wandelcoaching voor groepen. 

Wij worden sinds jaar en dag ondersteund door de Cancer Care Center Foundation. Deze stichting staat ons bij met advies en financiële en praktische ondersteuning. 

Het was een bijzondere bijeenkomst gisteren ter gelegenheid van wereldkankerdag en de zesde verjaardag van Cancer Care Center.

Op #wereldkankerdag staan we ieder jaar stil bij de impact van kanker. De ziekte heeft gevolgen voor het lichaam en is vaak emotioneel en sociaal ingrijpend. Kortom: #kankerzetjewereldopzijnkop.

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en vieren wij onze zesde verjaardag.

Sinds begin van deze maand maakt osteopaat Marie-Jeanne Nijdam deel uit van Cancer Care Center.

Op vrijdag 10 januari ben je van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Kom met ons toasten op 2020!

Het gaat een spannend jaar worden, met als eerste mijlpaal de aanstaande lancering van ons platform Mijn CCC.

Op 26 november nam onze cliënt Tonie Drenth afscheid van haar werk bij de Inspectie van het Onderwijs. Door haar ziekte kwam het moment van pensioen eerder dan de bedoeling was.

Wij zijn momenteel druk bezig met het testen van ons online platform Mijn CCC. Onze cliënten kunnen hier straks terecht voor gepersonaliseerde extra ondersteuning van hun zorgverleners en in contact komen met andere cliënten.   

Begin januari kunt u bij Cancer Care Center kennismaken met Critical Alignment: yoga waar de nadruk ligt op het ontspannen en strekken van de bovenrug, waardoor de schouders ruimte krijgen om vrij te bewegen. 

Cancer Care Center is vanaf heden ook buiten Amsterdam actief. Wij zijn een samenwerking aangegaan met FysioHolland STTC voor drie nieuwe vestigingen in respectievelijk Weesp, Hilversum en Laren.

Deze week is Henk Guldemeester toegetreden tot het bestuur van de Cancer Care Center Foundation. Hij heeft een achtergrond als directeur en manager binnen de gezondheidszorg en gaat binnen de foundation de functie van penningmeester vervullen.

Wij zijn heel blij met de donatie van €2500,- die wij hebben mogen ontvangen van Belle & Balance. Deze stichting heeft onlangs besloten te stoppen en zocht een goede bestemming voor het restantbedrag wat nog op de rekening stond.

Heleen was 23 jaar toen zij te horen kreeg dat zij een ernstige vorm van tongkanker had. Tijdens het intensieve behandeltraject dat volgde, ontdekte zij de meerwaarde van sporten tijdens de behandeling.

Onze nieuwe website staat online! 

Kinderpsycholoog Antoinette Berkelbach zet zich al jaren in voor betere zorg voor kinderen van ernstig zieke ouders.

Begin oktober vond in Vondelgym 'boksen tegen borstkanker' plaats: een sportclinic speciaal voor vrouwen die behandeld worden voor borstkanker.

Op zaterdag 28 september vond voor de vierde keer de Stronger Than Ever Challenge plaats. Dit is een initiatief om (voormalig) kankerpatiënten te inspireren en te motiveren om sport een belangrijk onderdeel te laten zijn van het herstel.

Op zaterdag 30 november 2019 vindt voor de 3de keer "Pluk de dag Amsterdam". Deze dag wordt georganiseerd door het OLVG, Inloophuis de Kraanvogel,

Een nieuwe functie binnen de oncologische zorg die snel in opkomst is: de ondersteuningsconsulent. Deze persoon is het vaste aanspreekpunt voor patiënten voor wat betreft ondersteunde zorg en begeleiding.

Onze stagiaires Nienke Patist en Marissa Jespers zijn deze week afgestudeerd aan hun opleiding HBO Sportkunde. Beiden waren genomineerd voor de Scriptieprijs, die uiteindelijk gewonnen is door Nienke.

Het team van CCC-zorgverleners is uitgebreid met psychosociaal- en contextueel therapeut Judith Kunst.

Cliënten van Cancer Care Center kunnen ook bij ons terecht voor Cardio Oncologie nu Yorik Butter via FysioHolland ons team is komen versterken.

Wij zijn als expertisecentrum heel blij met de recente erkenning voor de problemen waarmee kankerpatiënten te maken hebben en voor de aandacht voor het belang van goede (na)zorg aan mensen die leven met en na kanker.

De behandeling van kanker leidt soms tot schouderklachten. Dit wordt veroorzaakt doordat de stand van de schouder als gevolg van verschillende behandelingen tijdens de oncologische revalidatie (zoals bestralingen/ chemo/ operaties) veranderd.

Op 21 januari 2019 overleed Judith Mulder. Zij pleitte tot het laatst voor een betere ondersteuning in de palliatieve fase