Wat is Cancer Care Center?

Cancer Care Center richt zich op iedereen die geraakt wordt door kanker. Vanuit meerdere vestigingen in Nederland verlenen wij samenhangende eerstelijns zorg bestaande uit fysieke en psychosociale ondersteuning, voedingsadviezen en hulp bij welzijn en ontspanning.

In deze folder hebben we op een rijtje gezet wie wij zijn en wat we doen. U kunt de folder hier lezen of downloaden

Minder versnippering

Cancer Care Center is opgericht op 4 februari 2014 door oncologiefysiotherapeut Annemarie Beintema. Door haar werk werd Annemarie jarenlang geconfronteerd met de versnippering in de zorg aan kankerpatiënten. Om hier verbetering in te brengen, wilde zij een innovatief centrum waar een allesomvattend en samenhangend zorgaanbod gerealiseerd zou worden. Dat werd Cancer Care Center.

Annemarie Beintema is daarnaast tevens medeoprichter en voorzitter van INOZA, het interdisciplinair oncologisch netwerk in Amsterdam.    

Samenwerkingspartners

Om de kwaliteit te optimaliseren wordt nauw samengewerkt met bestaande organisaties zoals GGZ-instelling Ingeborg Douwes Centrum voor psychologische hulp aan kankerpatiënten en fysiotherapieketen FysioHolland die het merendeel van de fysiotherapie voor ons verzorgt. Om het zorgprogramma te laten aansluiten op de medische behandelingen vindt altijd afstemming plaats met het ziekenhuis en/of de huisarts.

 

Voor wie is Cancer Care Center?

Voor zowel mannen als vrouwen, in alle leeftijden en met alle vormen van kanker. U kunt bij ons terecht zowel voor, tijdens als na de behandeling. Ook als genezing niet meer mogelijk is, in de palliatieve en terminale fase, staan wij voor u klaar om uw kwaliteit van leven zoveel mogelijk te helpen waarborgen. 

Al tijdens de behandeling 

Wacht niet te lang met aanmelden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die tijdens (of voorafgaand aan) de behandeling van kanker voldoende bewegen, de therapie met veel minder bijwerkingen doorstaan. Ook psychosociale begeleiding kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. 

En na afloop

Ook na afloop van de behandeling houden veel mensen klachten. Dat kan zowel fysiek als mentaal zijn. Niet iedereen zoekt hiervoor hulp. Men is dankbaar dat de behandelingen achter de rug zijn en wil door met het gewone leven. Klachten worden dan voor lief genomen, terwijl dat lang niet altijd nodig is. Durf om hulp te vragen.

Ook voor naasten

Ook naasten van kankerpatiënten kunnen bij ons terecht. Dan gaat het bijvoorbeeld om psychosociale ondersteuning.

Wilt u ons werk steunen?

Cancer Care Center Foundation ondersteunt activiteiten en projecten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Lees meer