Vergoedingen

Veel van onze diensten wordt vergoed vanuit de zorgverzekering, deels vanuit de basisverzekering en deels vanuit een aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van uw pakket.  Helaas heeft iedere zorgverzekeraar andere richtlijnen, waardoor we op deze pagina alleen algemene informatie kunnen geven. Wij kijken uiteraard graag samen met u naar uw eigen situatie. Neem daarvoor contact op via info@cancercarecenter.nl. Als u een caremanager heeft bij ons of onder behandeling bent van een van onze zorgverleners, kunnen ook zij u uiteraard informeren.
 

 • Fysiotherapie en Oedeemfysiotherapie

Fysiotherapie is een breed werkveld en de regels rond vergoedingen zijn complex. Hieronder kunnen maar een paar zaken aanstippen. 

In de meeste gevallen geldt dat als u na een operatie of bestraling gaat revalideren bij een fysiotherapeut, de eerste twintig trainingen/behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Daarna worden de trainingen vergoed vanuit de basisverzekering. Ze gaan wel ten laste van het eigen risico. 

Voor oedeemtherapie geldt dat u altijd een chronische code krijgt na een operatie, waarbij de eerste 20 behandeling vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Het Zilveren Kruis heeft een interessante optie: de basis-plus module. Het is een aanvullende verzekering die wat goedkoper is dan andere. Bij zogenaamde plus-prakijken krijgt u dan alle oncologische fysiotherapie, dus ook trainen tijdens chemotherapie. vergoed. FysioHolland (die in veel gevallen de fysiotherapie voor ons verzorgt) is een dergelijke plus-praktijk. 

 • Psycho-oncologische zorg

Zorg van geregistreerde psychologen valt in principe onder de basisverzekering, wel geldt het eigen risico. Bij psychotherapeuten en andere aanbieders ligt het vaak anders. Informeer dus vooraf goed of en in welke mate de zorg vergoed wordt.

  • Voeding

  Oncologisch dieetadvies wordt voor de eerste drie behandeluren gedekt door de basisverzekering. Dit gaat wel af van het eigen risico. Daarna wordt het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

  • Complementaire zorg

  Complementaire zorg, zoals bijvoorbeeld acupunctuur en haptotherapie, wordt niet vergoed door de basisverzekering. U heeft hiervoor een aanvullende zorgverzekering nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. De meeste van onze zorgverleners hebben hierover afspraken met zorgverzekeraars. 
   

  Meer informatie

  De Patiëntenfederatie Nederland vertelt op hun website in de “Informatiegids Zorgverzekering” hoe alles rond een zorgverzekering werkt en waar u op moet letten bij het uitzoeken van een zorgverzekeraar. Ook het NKF (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) heeft op hun website een en ander verder uitgezocht en op een rijtje gezet.