Vergoedingen

Een deel van onze diensten wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw pakket.  Helaas heeft iedere zorgverzekeraar andere richtlijnen, waardoor we op deze pagina alleen algemene informatie kunnen geven. Wij kijken uiteraard graag samen met u naar uw eigen situatie. Neem daarvoor contact op via 020-7605030 of info@cancercarecenter.nl. Als u een caremanager heeft bij ons of onder behandeling bent van een van onze zorgverleners, kunnen ook zij u uiteraard informeren. 


Psycho-oncologische zorg

Deze valt onder de basisverzekering. Voor mensen ouder dan 18 geldt wel het eigen risico. Voor jongeren geldt dit niet.
 

Oncologische Training en Oedeemtherapie

In de meeste gevallen geldt dat als u na een operatie gaat revalideren bij een fysiotherapeut, de eerste twintig trainingen/behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Daarna worden de trainingen vergoed vanuit de basisverzekering. Ze gaan wel ten laste van het eigen risico.

Het Zilveren Kruis heeft een interessante optie: de basis-plus module. Het is een aanvullende verzekering die wat goedkoper is dan andere. Bij zogenaamde plus-prakijken krijgt u –als u deze verzekering heeft afgesloten- de eerste twintig fysiotherapiebehandelingen bij kanker dan wel vergoed uit deze basis plus module. FysioHolland (die in de meeste gevallen de fysiotherapie voor Cancer Care Center verzorgt) is een dergelijke plus-praktijk. 

De regels rond vergoedingen bij fysiotherapie zijn heel ingewikkeld. Neem daarom voor vragen hierover gerust contact met ons op. Wij kijken dan samen naar uw persoonlijke situatie.
 

Complementaire zorg

Complementaire (of alternatieve) zorg, zoals bijvoorbeeld acupunctuur en haptotherapie, wordt niet vergoed door de basisverzekering. U heeft daarvoor een aanvullende zorgverzekering nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. De meeste van onze zorgverleners hebben hierover afspraken met zorgverzekeraars. U kunt hier uiteraard altijd bij hen of uw caremanager naar informeren.
 

Selecteren en wisselen van zorgverzekeraar

Mocht u willen overstappen, houdt er dan rekening mee dat zorgverzekeraars voor de basisverzekering een acceptatieplicht hebben, maar dat ze bij aanvullende verzekeringen (chronisch) zieken mogen weigeren of hogere premies mogen vragen. 


Meer informatie

De Patiëntenfederatie vertelt in de brochure “Informatiegids Zorgverzekering 2021” hoe alles rond zorgverzekering werkt en waar u op moet letten bij het uitzoeken van een zorgverzekeraar. Ook het NKF (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties ) heeft op hun website een en ander verder uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

Wilt u ons werk steunen?

Cancer Care Center Foundation ondersteunt activiteiten en projecten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Lees meer