Cancer Care Center verwelkomt nieuwe psychosociale zorgverleners

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat wij ons team van psychologen en psychosociaal therapeuten de afgelopen maanden hebben kunnen uitbreiden met vier nieuwe krachten. Dit betekent dat onze cliënten nu bij al onze vestigingen terecht kunnen voor psychosociale ondersteuning.

Deze vorm van ondersteuning is niet voor niets een van de pijlers van het zorgaanbod van Cancer Care Center. Kanker kan erg ingrijpend zijn en kan psychische klachten met zich meebrengen, zoals plotselinge angst- en/ of stemmingsklachten.  Psychologische hulp door een gespecialiseerde GGZ-psycholoog kan dan verlichting bieden, door middel van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of traumaverwerking. Ook Mindfulness wordt tegenwoordig alom beschouwd als een effectieve methode die de cliënt leert omgaan met angst, stress, pijn en vermoeidheid. 

Voor deze vorm van psychosociale ondersteuning werken wij samen met onze zorgpartner Ingeborg Douwes Centrum en vrijgevestigde psychologen en psychosociaal therapeuten. Nieuw in het team zijn: Rian Wessels, Babette Ruhaak, Ton Adriaens en Vera van der Laan. Op de pagina Psychosociale begeleiding op deze website  kunt u de profielen van onze nieuwe collega’s bekijken en uiteraard tevens zien met welke andere psychologen en psychosociaal therapeuten wij samenwerken.

Voor een afspraak met een psycholoog is een verwijzing van een arts nodig. Psychologische zorg bij kanker door een gespecialiseerde GGZ-psycholoog valt onder de basisverzekering. Voor psychosociaal therapeuten gelden andere regels, zie daarvoor uw verzekering. Het eigen risico geldt voor mensen ouder dan 18, voor jongeren geldt dit niet.

Psychosociale zorg