CCC en OLVG ontwikkelen folder Voeding rondom darmoperatie

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor het belang van goede voeding en leefstijl bij de behandeling van darmkanker. 

Diëtisten van Cancer Care Center hebben samen met de diëtisten uit het OLVG de folder Voeding rondom een darmoperatie ontwikkeld. In deze folder krijgt de patiënt concrete tips en adviezen over hoe voeding- en bewegingspatroon op elkaar af te stemmen, voorafgaand aan de operatie, tijdens de opname, na de operatie en in de thuissituatie. Uit onderzoek blijkt immers: hoe fitter iemand het ziekenhuis in gaat, des te beter komt men eruit. 

Deze folder is een volgende stap in de samenwerking op dit gebied die al sinds 2020 bestaat tussen OLVG en Cancer Care Center. Patiënten met darmkanker worden proactief geadviseerd en begeleid naar een optimale voeding en leefstijl. Dit moet leiden tot betere zorg en een verhoogde kwaliteit van leven.

Bij Cancer Care Center zijn diverse in oncologie gespecialiseerde diëtisten actief. De ondersteuning van kankerpatiënten (niet alleen die met darmkanker) starten zij bij voorkeur zo snel mogelijk na de diagnose en niet pas bij ondervoeding of andere klachten. Dit doen zij om ertoe bij te dragen dat mensen met een zo optimaal mogelijke conditie de behandeling in gaan en daarmee behandeling en herstel te bespoedigen. Naast voedingsadviezen, kunnen cliënten bij Cancer Care Center voorafgaand aan hun behandeling ook terecht voor leefstijl coaching, conditie- en krachttraining en psychosociale ondersteuning. 

De folder wordt overigens alleen meegegeven tijdens een consult, zodat de diëtist de inhoud kan toelichten en is dus niet los verkrijgbaar of te downloaden.

 

groente