CCC gaat samenwerken met sportartsen OLVG

Wij zijn een nauwe samenwerking aangegaan met de sportartsen van het OLVG. 

Cliënten die hun revalidatie begonnen zijn bij het OLVG zijn op die manier verzekerd van een goede overdracht naar het verder revalideren bij ons. Sportartsen en de behandelaars bij Cancer Care Center stemmen onderling het behandelplan van de cliënt goed af en stellen dit eventueel bij. Sportarts Myrthe Beekhuis-Heerema is daarbij de spil die een en ander coördineert. 

 

Wat doet een sportarts?

Een sportarts kan inspanningstesten afnemen om te kijken of patiënten, en met welke intensiteit, optimaal en veilig kunnen trainen. Hiermee helpen ze de conditie te behouden en op te bouwen, zodat iemand zich fitter voelt in een periode dat het lichaam het zwaar te verduren heeft. Ook wordt er gekeken of er aanwijzingen zijn dat hart, longen en spieren niet goed functioneren, zodat er zo nodig doorverwezen kan worden naar een geschikte specialist. Daarnaast helpt een sportarts bij de start van de revalidatie op maat en wordt de cliënt begeleid naar geschikte revalidatie buiten het ziekenhuis, bijvoorbeeld bij Cancer Care Center.

 

Afspraak maken?

Voor een afspraak met een sportarts heb je een verwijzing nodig van een specialist of huisarts. Een afspraak kan meestal binnen twee weken plaats vinden en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

Myrthe Beekhuis-Heerema
Myrthe Beekhuis-Heerema