Judith Mulder overleden

Op 21 januari 2019 overleed Judith Mulder. Zij pleitte tot het laatst voor een betere ondersteuning in de palliatieve fase 

Judith Mulder was moeder, echtgenote, zus en filmproducente. In 2013 werd bij haar borstkanker vastgesteld. Tijdens haar ziekteproces kwam Judith erachter dat het vaak onduidelijk is welke ondersteuning er allemaal beschikbaar is voor palliatieve kankerpatiënten. Met name het psychologische aspect van het ziekteproces krijgt veel te weinig aandacht, zo ervoer Judith het. 

Judith heeft zich met volle overtuiging ingezet voor haar lotgenoten en schreef er het boek ‘Zonder handleiding in de wachtkamer’ over. Ook heeft ze op het eind van haar leven in samenwerking met Happy on Friday nog een korte film laten maken die je kunt bekijken op ons YouTube kanaal. 

 

Judith Mulder

Wij herkennen het beeld wat Judith schetste en werken hard aan een betere samenwerking tussen de zorgverleners binnen en buiten het ziekenhuis. Zo zijn wij samen met het Ingeborg Douwes Centrum in gesprek met de zorgverzekeraars over het ontwikkelen van een eerste lijn oncologisch revalidatieprogramma voor patiënten met kanker in Amsterdam en omgeving. Dit  revalidatieprogramma is interdisciplinair georganiseerd, dus over de grenzen van organisaties heen, met als doel het verminderen van o.a. angst, depressie en vermoeidheidsklachten en het vergroten van kwaliteit van leven.