Maak kennis met de Verbeeldingstoolkit

In het kader van de Wereldkankerdag kun zondag 4 februari tussen 14:00 en 16:30 meedoen aan een gratis online workshop waarin je kennismaakt met de Verbeeldingstoolkit. Speciaal bestemd voor mensen met kanker of een andere chronische ziekte en hun naasten.

De verbeeldingstoolkit

De verbeelding is een domein waar onze innerlijke bronnen zich bevinden. Bronnen waaruit we kunnen putten om onszelf te versterken. Iedereen bezit dit zelfversterkend vermogen. In de Verbeeldingstoolkit zit hoogwaardig ‘gereedschap’ hiervoor. Dat zijn eenvoudige oefeningen, suggesties en materialen om je verbeelding te gaan benutten, voor het versterken van je draagkracht en je veerkracht in moeilijke tijden en voor herstel.

De workshop

De workshop begint met een inleiding over hoe de verbeelding werkt en een kort filmpje waarin ervaringsdeskundigen over hun ervaringen met de Verbeeldingstoolkit vertellen. Daarna doen we twee oefeningen en zijn er na elke oefening uitwisselingen van ervaringen in kleine groepjes en daarna een uitgebreide bespreking van de ervaringen. De workshop eindigt met suggesties en tips hoe je verder kunt gaan met hetgeen de workshop je heeft gebracht en hoe je dat kan toepassen in je dagelijkse leven.

De Verbeeldingstoolkit is ontwikkeld door de Amsterdam School voor Imaginatie. De workshop wordt gegeven door CCC-zorgverlener Jan Taal en Machteld Meijer. 

Aanmelden

Stuur uiterlijk 2 februari 2024 een e-mail met je naam, adres, emailadres en telefoongegevens naar: mariannemartens@imaginatie.nl. Na aanmelding ontvangt je een bevestiging van je deelname.
Kijk voor meer informatie op de website van de School van Imaginatie

Engels

The same workshop will be conducted in English, on Saturday February 3 from 3:00 PM – 5:30 PM 

 

 

Verbeeldingstoolkit
Esther van Abswoude (detail)