Nieuwe Cancer Care Center locatie: Gorinchem

Cancer Care Center heeft nu ook een vestiging in Gorinchem. Wij zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Centrum voor Fysio- en manuele Therapie ’t Gilde.

Mede-eigenaar Peter Viehoff: “Van oudsher is er binnen onze praktijk altijd affiniteit geweest met het behandelen en ondersteunen van ouderen en cliënten met een chronische aandoening. Tegenwoordig wordt het hebben van kanker steeds vaker gezien als een chronische aandoening. Bij oncologie patiënten is multidisciplinaire ondersteuning van groot belang. Dat is de reden dat wij de samenwerking zijn aangegaan met Cancer Care Center.”

De praktijk heeft een goed geoutilleerde fitnesszaal waar (medische) fitness onder deskundige begeleiding in kleine groepen wordt gegeven en waar met individuele patiënten wordt geoefend. Oncologie patiënten kunnen hier revalideren tijdens en na de behandeling. Lymfoedeem als complicatie van die behandeling wordt ook veelvuldig behandeld. Naast fysiotherapie zullen ook diverse andere (para)medische disciplines worden aangeboden. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld al samengewerkt met een diëtiste, vitaliteitscoach, ergotherapeut en psychodynamisch therapeut.

De praktijk is aangesloten bij het Oncologienetwerk Gorinchem

Annemarie Beintema, founder en directeur van Cancer Care Center is verheugd over de nieuwe samenwerking. “Het doel van Cancer Care Center is onder meer het faciliteren van de interdisciplinaire samenwerking binnen de eerstelijns oncologische zorg. Nu we ook een enthousiast team in Gorinchem erbij hebben, kunnen we nog meer krachten en expertise bundelen. Ik ben daarom heel blij dat ’t Gilde zich heeft aangesloten bij ons Cancer Care Center-team.”

Peter Viehoff (Fysio- en manuele Therapie ’t Gilde) en Annemarie Beintema (Cancer Care Center) bezegelen hun samenwerking door ondertekening van het contract