Scholen weten niet altijd om te gaan met leerling met zieke ouder.

Terechte aandacht in dagblad Het Parool en op radio 1 in het programma van Humberto Tan voor de jongeren die al sinds 2018 meedoen aan ons traject voor jongeren met een ernstig zieke of inmiddels overleden ouder. Kinderpsycholoog Antoinette Berkelbach begon toen de begeleiding van de lotgenotengroep. Wij verzorgen deze bijeenkomsten op onze locatie in Amsterdam Zuid en organiseren daar samen met Spa Sport Hotel Zuiver de sportactiviteiten.

Een van de problemen waar de jongeren mee te maken krijgen is dat docenten op school vaak niet goed weten hoe ze moeten omgaan met een leerling die een ongeneeslijk zieke ouder heeft. Daarover heeft de groep nu zelf een folder gemaakt die leraren maar ook medeleerlingen en kinderen die het zelf meemaken, een handje kan helpen.

Na de publiciteit wordt de folder massaal aangevraagd. Ook mochten de jongeren onlangs een presentatie geven in het OLVG om meer over hun ervaringen te vertellen. 

Lees hier het artikel in het Parool en luister hier (uitzending 13 november vanaf 00:47:20) naar het interview met Humberto Tan. 

jongeren
Foto: Ivo van der Bent