Update Coronamaatregelen

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat wij onze activiteiten drastisch moesten inperken als gevolg van de Corona-maatregelen.  

Vaccinatiebeleid

Ziekenhuizen zijn inmiddels begonnen met het inenten van patiënten uit de hoog-risicogroepen. Waar het gaat om kanker, worden alleen mensen met leukemie of andere vormen van bloedkanker daar nu toe gerekend.
Voor mensen met een andere vorm van kanker is de situatie nog onduidelijk. Het NFK dringt er bij de overheid op aan dat ook zij beschouwd worden als hoog-risicogroep en vindt dat alle kankerpatiënten zo snel mogelijk hun eerste vaccinatie moeten krijgen. Wij steunen deze oproep van harte.

Hoewel we dus voorlopig nog niet terug bij het “oude normaal” zijn, hebben wij bijna al onze activiteiten weer kunnen oppakken. De situatie is momenteel als volgt:  

Groepstrainingen

De groepstrainingen zijn weer hervat. Wij blijven ook lessen online aanbieden voor degenen die nog niet op locatie willen of kunnen komen. Als het weer het toelaat worden lessen ook buiten gegeven. Alles geschiedt uiteraard op veilige afstand en volgens overige bekende Corona-regels.

Hands-on

Inmiddels hebben naast de fysiotherapeuten ook onze overige zorgverleners die vallen onder de contactberoepen (zoals acupuncturisten en haptotherapeuten) hun werkzaamheden weer mogen hervatten.
Onze zorg is daarbij altijd op maat. Bij extra kwetsbare cliënten (iedereen van 70 jaar en ouder en mensen jonger dan 70 tijdens en binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling) kijken we of een hands-on behandeling verantwoord is of dat het beter is nog even te wachten of te behandelen op afstand. Het wil dus niet zeggen dat een hands-on behandeling niet mogelijk is. 

Deze informatie is gebaseerd op de situatie van 8 april 2021. 

 

handen wassen