Update maatregelen - geen behandelingen tot 28 april

Graag informeren wij u weer over de actuele stand van zaken bij Cancer Care Center.

Wij gaan over naar "zitting op afstand"

Wij hebben alle hands-on individuele behandelingen tot 28 april moeten staken. Wij stappen over op de zogenaamde “zitting op afstand”, dat kan zowel telefonisch als per videoverbinding. Als u een afspraak hebt staan met een van onze zorgverleners, wordt hierover door hen contact met u opgenomen. Zij informeren dan of u inderdaad een consult wilt of de afspraak wilt verplaatsen.

Hoe werkt een video of telefonisch consult?

Bij het telefonische consult zal de therapeut u op uw vaste nummer of 06-nummer bellen om de status van uw behandeling te bespreken, uw huidige klachten en de voortgang van de behandeling. Bij een (video)consult via uw mobiele telefoon gebruiken we de mogelijkheid van Whatsapp om te videobellen. In beide gevallen kunt u na afloop huiswerkoefeningen krijgen, bijvoorbeeld via de HuiswerkOefeningen optie in Mijn CCC.

Wat te doen bij pijnklachten?

Doordat wij u niet hands-on kunnen behandelen, kan het zijn dat uw oedeem- of pijnklachten toenemen. Wij ondersteunen u op alle mogelijke manieren om hier zelf aan wat te kunnen doen: lichaamsoefeningen voor thuis, massagetips, technieken voor zelfdrainage bij oedeem en zelfs een meditatie. Als de klachten niet minder worden en ook met Paracetamol niet voldoende te onderdrukken zijn, kunt u uw huisarts vragen om extra pijnmedicatie.

 

Nog sneller op de hoogte blijven? Kijk dan dagelijks even op Mijn CCC, ons online cliëntenplatform. Wij bieden daar tips waarmee u thuis aan uw vitaliteit en welzijn kunt werken.

Handen Wassen