Wereldkankerdag: muzikale afsluiting door Sophie Prins

Wij sluiten wereldkankerdag dit jaar af met een muzikaal optreden van Sophie Prins (zangeres, danseres, docent en maker). Zij zal begeleid worden door gitarist Roenik Roa Espinosa. 

Sophie en Roenik zullen een aantal verschillende stukken ten gehore brengen, in stijl verschillend van jazzmuziek tot singer-songwriter, waaronder ook zelf geschreven muziek geïnspireerd op Sophie’s eigen ervaring met kanker. Tijdens en na afloop van de behandeling van haar ziekte herontdekte Sophie de helende kracht van kunst, iets wat zij graag met ons wil delen.

Sophie studeerde dans en daarna zang. In haar (solo)werk onderzoekt zij de verbinding tussen deze verschillende disciplines. Zo speelde Sophie onder andere in multidisciplinaire voorstellingen van Christoph Winkler (Berlijn), geeft ze performance training aan muzikanten en choreografeerde ze onlangs de zangeressen in de Opera ‘ECHO’ (gecomponeerd door Floris Kappeyne) waar ze ook in meespeelde.

Mee luisteren en kijken? Mail naar secretariaat@cancercarecenter.nl en we sturen je de zoomlink van dit concert en de andere workshops van en presentaties van deze dag. Het volledige programma vind je via deze link

 

SophiePrins