Doorlevers: ervaringsverhalen over doorleven met kanker

Door nieuwe, soms experimentele, medische behandelingen leven mensen met kanker soms langer dan verwacht. Een groeiende groep patiënten die niet genezen is verklaard, maar ook niet meteen overlijdt. Hoe ga je om met zo’n onzekere situatie? Auteur en ervaringsdeskundige Daniëlle Hermans en redacteur Barbara Slagman interviewden voor hun boek Doorlevers 15 mensen die doorleven met kanker.

De patiëntengroep ‘doorlevers’ krijgt tijd om in een redelijk goede lichamelijke conditie weer verder te gaan met hun leven. Maar hoe pak je de draad weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Hoe ver kun je vooruit plannen? Hoe zit het met je mentale en lichamelijke conditie? Hoe leg je je situatie uit aan je omgeving? Iedereen haalt opgelucht adem, ‘het gaat weer goed’… Maar zo simpel ligt het niet. In het boek vertellen mensen hoe zij omgaan met het leven na de diagnose in een tijd dat langer doorleven met de ziekte kanker steeds meer voorkomt.

Het boek is in 2020 uitgebracht in samenwerking werking met het Helen Downing Instuut. Te bestellen via je lokale boekhandel.

Titel: Doorlevers
Auteur: Danielle Hermans
Uitgeverij; Ambo/Anthos
Ean: 9789026350474