Van carrière naar kanker: het verhaal van een carrièreman die patiënt werd.

Ronald Sluiter (1974) werd eind 2020 gediagnosticeerd met de zeldzame, chronische kanker PMP. Tot die tijd had hij een succesvolle, internationale sales carrière. Hij merkte al snel dat er weliswaar veel persoonlijke verhalen over kanker gepubliceerd zijn, maar bijna geen door mannen. Dat deed hem besluiten zijn eigen verhaal op papier te zetten.

Zoals hij zelf zegt: "Er zijn veel boeken geschreven over kanker door vrouwen en is er veel aandacht voor hoe die vrouwen omgaan met kanker. Maar boeken over mannen die zich heel kwetsbaar opstellen en open zijn over hun onzekerheid, angst, niet meer zeker voelen in hun relatie, etc heb ik niet kunnen vinden toen ik het nodig had. Dus ben ik het zelf gaan schrijven. Graag wil ik hiermee mannen in dezelfde situatie aanmoedigen die kwetsbaarheid te tonen. En dat geldt zeker ook voor mannen van middelbare leeftijd die een carrière hebben en door ziekte dit niet meer kunnen voortzetten en een nieuwe identiteit moeten opbouwen."

"Van Carrière naar Kanker" is een indrukwekkend en pragmatisch boek dat hoop en inspiratie biedt. Hier vertelt Ronald zijn verhaal en kun je meer lezen over het boek en hoe je het kunt bestellen.