Het verhaal van Merel

 

merel

 

Merel is een van de drie patiënten die figureren in de campagne "Val niet stil als je kanker hebt. Blijf bewegen." van het NVFL. Dit is haar verhaal.

"Enkele dagen na mijn operatie kreeg ik fysiotherapie in het ziekenhuis. Ik kreeg het advies om op zoek te gaan naar een oedeemtherapeut voor verdere vervolgbehandelingen. Dat heb ik gedaan. Deze oedeemtherapeut wees me op de mogelijkheid om te sporten onder begeleiding bij Cancer Care Center. Ik was hier heel blij mee, want het is niet alleen goed voor mijn herstel, maar ook nog eens leuk om te doen. 

Starten met sporten voor aanvang van de chemotherapie

Na mijn operatie moest ik vrij snel bestraald worden. Dankzij mijn fysiotherapeut waren de beperkingen van mijn arm in korte tijd goed genoeg hersteld om in de juiste houding te kunnen liggen voor de bestralingen. Vlak voor de chemobehandelingen ben ik gestart met sporten bij de fysiotherapeut. Dit hielp me om zelfs op de dagen dat ik enorm moe was er toch op uit te gaan. 

Belang van bewegen tijdens behandelingen van kanker 

De oncologie fysiotherapeute begeleidde mij tijdens de trainingen. Samen werkten we aan het op peil houden van mijn conditie en het ontwikkelen van spieren. Ik vind het belangrijk dat iedereen erop gewezen wordt dat sport en beweging tijdens behandelingen van kanker goed voor je is. Het lukte mij zelfs om tijdens de behandelingen te wandelen in Oostenrijk. "