Vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten bij kanker en de behandeling ervan. Bijna alle patiënten hebben daarmee te maken. Ook na afloop van de behandeling kan de vermoeidheid aanhouden, soms zelfs jaren lang.

De mate van vermoeidheid en het patroon zijn bij iedereen anders. Sommige mensen geven aan helemaal leeg te zijn en uitgeput, anderen ervaren het meer als een gebrek aan energie dat plots komt opzetten. Het is ook vaak een andere vermoeidheid dan die je voelt na een dag lekker actief te zijn geweest. 
De gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Zeker als je de ziekte achter je wilt laten, is het lastig te accepteren dat je niet meer de kracht hebt die je vroeger had. Gelukkig is er iets aan te doen. Er zijn manieren om de vermoeidheid te verminderen en manieren om er beter mee om te kunnen gaan. 

Wat is er te doen tegen vermoeidheid?

Onderaan deze pagina staan alle behandelingen die wij aanbieden om vermoeidheid tijdens en na afloop van de behandeling tegen te gaan. Wij hebben ook een folder samengesteld met daarin meer informatie. U kunt deze folder hier downloaden. De folder is ook verkrijgbaar bij onze vestigingen. 

 

Ondersteuning bij vermoeidheid