Cliënten-platform Mijn CCC bijna van start

Wij zijn momenteel druk bezig met het testen van ons online platform Mijn CCC. Onze cliënten kunnen hier straks terecht voor gepersonaliseerde extra ondersteuning van hun zorgverleners en in contact komen met andere cliënten.   

Lancering verwacht in januari

Eind november heeft een aantal zorgverleners en cliënten alle mogelijkheden van het platform uitvoerig getest. Hier is veel waardevolle feedback uit voortgekomen. MEDonline, het bureau dat het platform voor ons bouwt, is nu alles aan het verwerken en afstellen. Naar verwachting kunnen we in de loop van januari van start. Alle cliënten van Cancer Care Center zullen dan uitgenodigd worden voor Mijn CCC een account aan te maken waarmee ze toegang krijgen tot het platform. 
 

Meer regie voor cliënten

Het platform is allereerst bedoeld om onze cliënten meer inzicht te geven in hun herstel en meer regie in hun persoonlijke behandeltraject. Onze zorgverleners kunnen daardoor gerichter te werk gaan en het biedt de mogelijkheid om extra ondersteuning te verlenen aan hun cliënten. Door bijvoorbeeld huiswerkoefeningen nog eens uit te leggen, terug te komen op een eerder gestelde vraag, of voor het geven van tips en adviezen.
Cliënten kunnen ook onderling contact leggen. Bijvoorbeeld om elkaar vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen of om te vragen of er iemand mee buiten gaat sporten of even een kop koffie wil drinken. Zorgverleners kunnen daarnaast nieuws uit hun eigen vakgebied onder de aandacht brengen of bijvoorbeeld eigen workshops, cursussen en andere activiteiten promoten.
 

Izzy

Met enige regelmaat worden er ook tips gegeven door "Izzy".  Het personage Izzy is een hommage aan Isabelle Peters. Zij was cliënte bij Cancer Care Center en heeft er voor haar overlijden voor gezorgd dat wij via een donatie van haar werkgever Nike deze website en het platform konden ontwikkelen. 

Izzy