Esther
Hoonhout
Omschrijving

Als tiener heb ik ervaren hoe het is om op internationaal topniveau te sporten. Hoe het is om continu het beste van jezelf naar boven te kunnen halen en met de bijbehorende druk om te leren gaan. Zo kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met professionele fysieke en mentale coaching. 

Door Cancer Care Center ga ik werken in de omgeving waar ik ben opgegroeid en altijd heb getraind. Rondom en in het Amsterdamse Bos. Dat voelt voor mij als thuis. 

Sinds 2000 startte ik als Oefentherapeut Mensendieck, vanuit de interesse voor het begeleiden van mensen in persoonlijke ontwikkeling. Wat ik in de praktijk zag, is dat fysieke klachten niet altijd alleen fysieke maar vaak ook mentale oorzaken hebben. Omdat ik altijd gefascineerd ben door wat iemand beweegt – in letterlijke én figuurlijke zin – was haptotherapie een natuurlijke volgende stap in mijn carrière. 

Haptonomie gaat over de lichamelijke en emotionele beleving. Dat is iets wat altijd in beweging is, omdat het leven je telkens weer een andere uitdaging biedt. Het leven wordt gevormd door de dingen die je raken. 

Tijdens de therapie probeer ik een sfeer te creëren waarbij er open en intiem contact ontstaat. Waarbij ik geraakt kan worden door iemands verhaal en door het contact dat wij samen maken. 

Ik houd ervan om in beweging te komen. In de grote zin van het woord: persoonlijke ontwikkeling, de regie nemen over je eigen leven en de tegenslagen leren dragen door je eigen flexibiliteit en veerkracht te voelen.