Ariëlle
Brouwer
Omschrijving

Ik ben opgeleid tot Medische Qi Gong Practioner in de methode van Prof. J.A. Johnson door Dr. Linda Bijtebier, en gebruik de oefeningen uit deze methode in mijn lessen en consulten. Daarnaast geef ik les in Qigong vormen van het WúJí Instituut van master Kong Mien Ho waar ik zo'n 40 jaar geleden met Taiji en Qi Gong begon.

Als coach begeleid ik professionals en privépersonen met vragen over stress, zingeving, persoonlijke groei, werk-privé balans, loopbaan, terugkeer naar werk, zelf-leiderschap. Dat kan binnen, of buiten met de natuur met een wandelcoaching in park of bos bij u in de buurt.🌳

AANBOD

Individueel Qi Gong consult - op afspraak. Op locatie in praktijkruimte, of online. Persoonlijk advies voor oefeningen en meditaties; en/of behandeling in de vorm van energetische massage en harmonisatie.

Coaching gesprekken - op afspraak. Op locatie binnen,  online, of buiten wandelend in de natuur.

Self Care met Qi Gong  -een zelfzorgmiddag met zachte Qi Gong oefeningen; trage beweging, meditatie, ademhaling en zelf massage. Deze wordt twee keer per jaar aangeboden op een zaterdag van 13:30-16:30 bij CCC Zuid in het Amsterdamse Bos.

Online lessen voor mensen met diagnose kanker - wekelijkse groepsles Qi Gong bij het platform House of Ichō. Meer informatie vind u hier

Reguliere Qi Gong lessen en workshops
Check mijn website voor data en locaties.
 
 

🌺 SELF CARE 🌺

Voor, tijdens en na de medische behandelingen zijn Qi Gong oefeningen behulpzaam als complementaire, ondersteunende zelfzorg.

Het helpt om op een ontspannen manier fysiek in beweging te blijven, en om contact te houden met je lichaam en de processen die zich van binnen afspelen. Ook heel praktisch kan je zelf je genezing bevorderen met kleine oefeningen, bijv bij misselijkheid of neuropathie verschijnselen. Sociaal-emotioneel helpt de Qi Gong beoefening je bij het verdiepen van je zelfkennis door je emoties in je lichaam te voelen. En om helder van geest en dicht bij jezelf te blijven, bijv tijdens gesprekken in het ziekenhuis, en in de omgang met de mensen om je heen. En tenslotte kan het beoefenen van Qi Gong je een basis van zingeving geven en een toekomst perspectief: vertrouwen in het leven, nu, jouw leven, dat volgens het Taoïsme altijd in verandering is, en waar je door je aandacht te richten ook invloed op uit kunt oefenen.

De diagnose kanker kan diep ingrijpen in je leven. Naast de fysieke belasting staat ook je emotionele, sociale en spirituele welzijn onder druk. We zijn immers als mens één integraal geheel.

Ik help je graag om de regie weer in eigen hand te nemen. Voor, tijdens en na de behandelingen.