Klaas
Doppen
Omschrijving

Als ergotherapeut behandel, adviseer en ondersteun ik mensen tijdens of na hun oncologische behandeling in de thuissituatie of bij ons in de praktijk. Mijn werkzaamheden richten zich op energiemanagement; d.w.z. het weer opbouwen van activiteiten thuis of op het werk. Hierbij wordt rekening gehouden met de fysieke, cognitieve en de mentale aspecten die invloed hebben op dit proces. Ik werk doelmatig en probeer de cliënt zoveel mogelijk de regie te geven over de eigen ervaren gezondheid.

Ik ben ergotherapeut en praktijkhouder van Ergotherapiepraktijk Doen. De praktijk is opgericht in 2007. Als praktijk zijn we alweer vele jaren betrokken bij het Cancer Care Center. Naast mijn ergotherapeutische werkzaamheden ben ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam, opleiding ergotherapie.

Ik werk intensief samen met mijn collega’s binnen het Cancer Care Center, maar ook daarbuiten. Ik heb een goed overzicht van het zorgaanbod binnen de gemeente Amsterdam. Aanvullend ben ik bestuurder van het APP (Amsterdams Paramedisch Platform) en bestuurder van de ENA (Ergotherapie Netwerk Amsterdam) en vertegenwoordig ik op deze manier de paramedische beroepen.