Marieke
Jansen
Disciplines
Omschrijving

Ik ben Marieke Jansen, ervaringsdeskundige en gecertificeerd coach. Met mijn praktijk AYA Coach in Dordrecht richt ik mij op het begeleiden van jongvolwassenen (AYA’s) die te maken hebben (gehad) met kanker. 

‘AYA’ staat voor ‘Adolescents & Young Adults’ (=kankerpatiënten in de leeftijd van 18 – 39 jaar) en is in het oncologische veld een aparte patiëntgroep, omdat AYA’s op medisch vlak om een andere benadering vragen. Juist in deze levensfase heeft de diagnose kanker een enorme impact. Het is een fase waarin er veel in opbouw is, zoals gezinsleven, carrière of studie. Daardoor zijn de vraagstukken waar AYA’s tegen aan lopen ook weer anders dan van andere kankerpatiënten. Ook die zijn leeftijdsgebonden.

Ik zet mijn persoonlijke ervaring in om maatwerk begeleiding te bieden aan AYA’s en hun naasten, door middel van individuele coaching. Ik ondersteun bij vraagstukken op het gebied van verwerking, acceptatie en re-integratie.

Voor individuele coachingstrajecten kun je terecht in mijn praktijk in Dordrecht. Daarnaast bied ik online trajecten aan.