Eline
van Kogelenberg
Omschrijving

Ik ben ergotherapeut bij ergotherapiepraktijk Doen en werkzaam in Amsterdam. Veel van mijn cliënten behandel ik aan huis . Elke dinsdagmiddag ben ik aanwezig op locatie CCC Amsterdam Zuid bij het Amsterdamse Bos.  

Als ergotherapeut ondersteun en begeleid ik mensen tijdens en na de oncologische behandeling. Een dergelijk proces kent vele veranderingen, waarbij ups en downs elkaar kunnen afwisselen. Door de impact van de diagnose kunnen er mogelijke belemmeringen worden ervaren bij de dagelijkse activiteiten. Ik help jou met het verhelderen van je hulpvraag, waarbij we samen haalbare doelen opstellen en kijken we samen naar passende oplossingen voor nu en de toekomst.

Verminderde energie kan een grote rol spelen tijdens het behandelproces. Het leren om te gaan met de verminder energie speelt vaak een belangrijk aspect in de behandeling. Hierin onderzoeken we samen welke activiteiten jou energie geven en welke activiteiten jou energie kosten en proberen we hierin een balans te creëren om dit vervolgens geleidelijk te vertalen naar het 'normale’ dagelijkse leven.