Nienke
Dekkinga
Disciplines
Omschrijving

Ik ben Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid en jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest. 

Als jong volwassene heb ik zelf aan den lijve ondervonden wat het is als seks niet zo vanzelfsprekend is als je verwacht. Helaas was er toen weinig goede informatie voor handen en in het medische circuit werd ik van het bekende kastje naar de muur gestuurd. Heel frustrerend en naar mijn mening onnodig. Deze zoektocht wil ik jou besparen, door te zorgen voor goede en eerlijke informatie over seks en seksuele problemen.

Inmiddels heb ik deze negatieve ervaring omgezet in iets positiefs. In 2012 heb ik de post-HBO opleiding Seksuologie gevolgd en in 2015 de vervolgstudie tot Consulent Seksuele Gezondheid NVVS van de RINO met succes afgerond.
Daarnaast heb ik met mijn achtergrond als fysiotherapeut jarenlang ervaring met mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Ik heb de vaardigheden van deze twee studies samengevoegd en ben mijn eigen praktijk gestart als consulent seksuele gezondheid voor mensen met een chronische ziekte of beperking.

Ik begeleid jou, eventueel samen met je partner, in je zoektocht naar (weer) een bevredigend liefdesleven. Dit doe ik door informatie te verstrekken, toegang te geven tot de juiste hulpmiddelen, maar ook door in een persoonlijk consult de veranderingen op het gebied van seksualiteit bespreekbaar te maken en te kijken naar welke mogelijkheden er zijn.

Speciaal voor vrouwen na kanker ben ik een YouTubekanaal gestart met kort informatieve video’s: Sexplanations for Women with Cancer