Marionne
Lips
Omschrijving

Coaching bij kanker

Kanker raakt alles. Je gezondheid, zelfvertrouwen, zekerheden, gezin, relaties, financiën, werk. Het is een ingrijpende ziekte waar je geen controle en invloed op hebt.

Na de diagnose en de tijdens de behandelingen, ga je in een overleefstand. En nadat die intense periode van leven tussen hoop en vrees “voorbij” is, wíl je wel weer verder, maar weet je vaak niet meer zo goed hoe dan. 

Ik ben Marionne; coach bij kanker. Ik begeleid jou om weer de regie te krijgen over je leven. Een leven wat misschien veranderd is, maar minstens zo waardevol. Kanker heeft mijn keuze voor dit vak bepaald. Het maakt mij -naast professioneel coach in de psycho-oncologie- ook tot een lotgenoot en ervaringsdeskundige. 

Mijn begeleiding gaat over ja-zeggen tegen het leven, tegen jouw leven, met alles erop en eraan. Vanuit je levenskracht jouw koers weer vinden. Dat doen we buiten, "mindful" in en met de natuur. En soms gaan we naar binnen. 

Praktisch over mijn begeleiding

We maken eerst vrijblijvend en gratis (online) kennis. 
Na kennismaking kunnen we een coach-sessie van 2 uur in de natuur plannen. En natuurlijk houden we hierbij rekening met je belastbaarheid en het weer. Tijdens deze sessie maak je kennis met mijn manier van werken en ontstaat er een helder beeld over wat je vertrekpunt is en waar je behoefte ligt. Vaak geeft zo’n eerste sessie al voldoende inzichten waar je mee verder kunt.

Indien je na de eerste sessie graag verder de diepte in wilt, maken we samen een traject op maat. Dat kan variëren van een paar sessies, tot een traject van 3 maanden. We evalueren regelmatig of de gekozen koers voor jou nog steeds de juiste is en tussen de ontmoetingen door hebben we regelmatig contact.

De coaching vindt in principe buiten plaats, maar geef je de voorkeur aan coaching binnen op de praktijk, dan is dat uiteraard ook bespreekbaar. 

Coaching voor groepen is ook mogelijk, informatie op aanvraag. 

Tijdens mijn begeleiding maak ik onder meer gebruik van: 
•    Natuurcoaching 
•    Remissie-coaching (coaching tijdens en na kanker)
•    Mindfulness
•    Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 
•    EMDR 

Tarief coaching

Een coachsessie buiten van 2 uur kost € 125.