Annemarie
Berg
Omschrijving

Kanker krijgen doet veel met je. Het gooit je leven overhoop. Fysiek, maar zeker ook mentaal. Het verandert het perspectief op het leven, op je toekomst. Het roept vragen op, levensvragen, waarop het antwoord zich niet zomaar aandient. Als coach en ervaringsdeskundige begeleid ik mensen die na de diagnose kanker het leven weer willen oppakken, terwijl alles een andere kleur heeft gekregen.

Leren leven na een levensbedreigende ziekte als kanker kan veel vragen oproepen die je niet bij iedereen kwijt kunt: ‘Wat vind ik nu belangrijk? Wil ik wel door met m’n baan? Hoe gaat mijn partner hiermee om? Wie begrijpt mijn angst? Hoe ga ik om met mijn vrienden en familie? Wordt het niet tijd om echt aan mijn verlangen toe te geven, maar hoe? Heeft het nog wel zin om met iets nieuws te beginnen?

Door reacties als ‘Ik kan morgen ook onder de tram lopen’, ‘Maar het gaat nu toch weer goed met je?’, ‘Je moet wel positief blijven hoor!’ en ‘Wat ben jij sterk!’ kun je je eenzaam en niet begrepen voelen. Naast de fysieke kwetsbaarheid krijgt je bij kanker ook mentaal veel voor de kiezen. Leven na kanker gaat over opnieuw leren leven, over levenskunst. Dat vraagt veel.

Ik kan je daarbij begeleiden: we nemen de tijd en ik luister aandachtig en onbevooroordeeld. Ik neem je diepste angsten, maar ook je dromen en verlangens, serieus en wimpel ze niet weg. Onze gesprekken helpen je om zelf je wenkend perspectief opnieuw vorm te geven.

Ik organiseer elke eerste maandag van de maand een groepsgesprek Over leven met kanker. Meer hierover lees je hier