"Boksen tegen borstkanker" wil bewegen tijdens behandeling promoten

Begin oktober vond in Vondelgym 'boksen tegen borstkanker' plaats: een sportclinic speciaal voor vrouwen die behandeld worden voor borstkanker. Ook cliënten van Cancer Care Center waren aanwezig en zeer enthousiast. De dag werd georganiseerd door Melissa Sombroek, oncologie verpleegkundig in het OLVG. Melissa zet zich al een paar jaar in om mensen met kanker te stimuleren om (weer) te gaan bewegen. 

Film KWF

Het KWF heeft een prachtige film gemaakt over het event en de rol van Melissa die je hier kunt bekijken. 

Melissa Sombroek
Beeld uit film KWF
 

Belang van oncologie fysiotherapeut

Wij lezen in de reacties veel terug dat (voormalig) kankerpatiënten zich vaak te moe voelen om te gan sporten, een vaak gehoorde klacht. In oncologie gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben de expertise in huis om mensen te begeleiden naar meer vitaliteit. Daarbij is het van belang dat de patiënt op maat advies krijgt over belasting en belastbaarheid. De zorg is vaak ook complex en vraagt om een multidisciplinaire aanpak en een bewegingsprogramma dat past bij zijn of haar specifieke situatie.

Wij willen ervoor zorgen dat patiënten al voor de start van de behandeling van kanker worden doorverwezen naar de juiste hulp en ondersteuning.