Nieuw in ons zorgaanbod: seksuologie

Wij zijn blij te kunnen melden dat twee seksuologen en een consulent seksuele gezondheid zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Onze cliënten kunnen nu ook voor deze ondersteuning bij ons terecht.

Bijna alle vormen van kanker en bijna alle interventies kunnen de seksualiteit, intimiteit en daarmee de kwaliteit van leven van patiënten en hun partners negatief beïnvloeden. Helaas rust hier nog steeds een taboe op. Want dat het (even) niet zo makkelijk gaat, daar schamen we ons voor, daar praten we niet over.

En dat is onnodig en jammer. Mensen hebben seks om veel verschillende redenen. Naast liefde, verlangen en voortplanting zijn er nog vele andere aspecten van seksuele expressie die de kwaliteit van leven en relaties verbeteren. Naast aspecten als comfort en verbinding, brengt het bedrijven van de liefde ook fysieke voordelen met zich mee.

Met behulp van de seksuoloog of consulent die ook specifieke kennis heeft van oncologie, kan gekeken worden naar de fysieke gevolgen van de diagnose en behandeling zoals operatie, bestraling, chemo- en hormonale therapieën, maar ook naar de impact op welzijn, eigenwaarde en emotionele gevolgen op het seksleven. Betrekken van de partner in het proces is essentieel. Seksuologen en consulenten seksuele gezondheid kunnen mensen helpen de ogen te openen voor de mogelijkheden die er nog zijn. 

Op de profielpagina's van onze seksuologen Cobi Reisman en Ylanga van der Geld en consulent seksuele gezondheid Nienke Dekkinga kunt u meer over hen lezen en over hoe u met hen in contact kan komen. De zorg van seksuologen valt onder de basisverzekering met aftrek van eigen risico. 

seksuologie