Hoestie.nu: besloten sociale platform om je verhaal te delen

Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen – maar dan wel op een manier die jou niet belast. Via het besloten sociale platform hoestie.nu informeer je in één klap iedereen die voor jou belangrijk is, zodat je niet tientallen keren hetzelfde verhaal hoeft te vertellen.
Alléén mensen die door jou zijn uitgenodigd, kunnen je pagina zien. Je pagina kan niet zomaar gevonden worden, en mensen kunnen zichzelf niet uitnodigen. 

De belangrijkste categorie is ‘bijpraten’: daar plaats je updates over hoe het met je gaat – lang of kort, met of zonder foto. Ook is er een ‘kalender’ waar je kunt melden welke behandelingen en onderzoeken eraan zitten te komen en welke je al achter de rug hebt. Bij de ‘graadmeter’ kun je laten weten of je behoefte hebt aan contact en zo ja, hoe. En op het ‘spiekbriefje’ kan je eventueel vertellen om welke ziekte het gaat en wat die ene behandeling nu ook weer precies inhoudt.

Hoestie.nu is een initiatief van Anna-Eva Tulkens. Nadat zij zelf ziek was geworden bedacht zij hoestie.nu zodat ze niet alleen maar over haar ziekte hoefde te praten als er bezoek kwam en gesprekken ook over andere onderwerpen konden gaan. Anna-Eva is in december 2017 overleden aan longkanker.