Marlies
Vlaar
Omschrijving

Ik ben oncologieverpleegkundige bij Care for Cancer, Allerzorg en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Ik ben verbonden aan het CCC door Care for Cancer en tevens ben ik betrokken bij het CCC op Aruba.

Ook heb ik de opleiding 'verlies, rouw en stervensbegeleiding' gedaan. 

Tijdens mijn reizen en werk op Aruba en in Suriname, heb ik vele mooie mensen mogen ontmoeten met hun manier van leven, gebruiken en gewoonten. Dat inspireert mij enorm. Iedereen waar dan ook probeert er in het leven wat van te maken, daar zit een gemene deler in. Maar ieder mens heeft ook zijn angsten, twijfels en tegenslag.
Vanuit mijn visie als oncologieverpleegkundige kan ik zeggen dat er zo ongelofelijk veel met mensen gebeurt als ze geconfronteerd worden met kanker. De ziekte raakt je in je hele bestaan. Patiënten gaan wat mij betreft met te veel zorgen naar huis. Dit heb ik ook gezien in de thuissituatie toen ik als wijkverpleegkundige werkte en ik zorg heb verleend aan de oncologische patiënt. 

Het is belangrijk dat de patiënt met vragen, onzekerheden en angsten terecht kan in het ziekenhuis maar ook bij professionals in de thuissituatie. Hierdoor voelt de patiënt zich erkend, gesteund en gezien, in praktisch en psychosociaal opzicht.